Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Čokoládový festival, Láska je věda, Black Sabbath DIO Tribute i Sigma proti Plzni

Tipy a názory

16.2.2018

Autor: Barbora Mrkvová

Pátek je tady a s ním i dva dny volna. Jak je nejlépe strávit? Na své si tento víkend přijde opravdu každý. Na programu jsou divadla, koncerty, plesy a odpočinete si i na horách!

Ilustrační foto Ilustrační foto Foto: Jan Procházka

Pátek

Čokoládový festival / Galerie Šantovka

16:00 / Z pohádky do pohádky / DDM Olomouc
17:00, 19:00 / Slovanský tyátr: Poslední sen Olleho Johanssona / Divadlo na cucky
18:30 / Lea Vítková zve na… Dámskou jízdu / Mozarteum
19:00 / Warren Miller: Prezydent Krokadýlů / Divadlo hudby
19:00 / Láskabaret aneb tohle neměl nikdo číst / Divadlo na Šantovce
19:00 / Omega Olomoucký ples 2018 / NH Hotel
19:00 / Maturitní ples Gymnázia Olomouc - Hejčín 4.A, 4.B, 4.C / Výstaviště Flora
19:30 / 19. reprezentační ples Fakultní nemocnice Olomouc / Clarion Congress Hotel
20:00 / Fly Tomorrow / Bounty Rock Cafe

Sobota

Čokoládový festival / Galerie Šantovka

10:00 / Živelný den v živé archeologii / Sluňákov
10:00 / Láska je věda / Pevnost poznání
14:00 / Když rozkvete mandala / Divadlo na Šantovce
15:30 / Masopustní karneválek / DDM Olomouc
19:00 / Maturitní ples Gymnázia Olomouc Hejčín - 6.A6, 6.B6, 8.A8 / Výstaviště Flora
19:00 / 9. reprezentační ples na cucky / Dům u parku
20:00 / Black Sabbath DIO Tribute / Bounty Rock Cafe

Neděle

Čokoládový festival / Galerie Šantovka

10:00 / Láska je věda / Pevnost poznání
15:00 / O líném Honzovi / Slovanský dům
16:00 / Pošťácká pohádka / Divadlo hudby
16:00 / Krkonošské pohádky 2 / Divadlo na Šantovce
16:00 / SK Sigma Olomouc vs. FC Viktoria Plzeň / Andrův stadion
17:30 / KUCHAŘSKÁ DÍLNIČKA / DIVADLO NA ŠANTOVCE A RESTAURACE LOBSTER / Restaurace Lobster
18:00 / NightRide / RideOn
19:00 / Jiří Antonín Trnka: Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
19:00 / Zamilovaný sukničkář / Reduta

Šantovku by o víkendu měl navštívit každý milovník čokolády. Na programu je zde již čtvrtý ročník Čokoládového festivalu. Letošní akce přinese degustaci čokolády v jejich nejrůznějších podobách a receptech tak, jak je neznáte. Vstup na akci je zdarma a podrobný časový harmonogram je k nalezení v našem Kalendáři akcí.

V pátek od čtyř hodin se můžete v Domově dětí a mládeže těšit na tradiční maškarní karneval pro předškoláky, školáky i jejich rodiče. Odpoledne Z pohádky do pohádky přinese spoustu soutěží, tanečků a krásných masek. Vstupné je 20 korun. Derniéra inscenace textu Hynka Skotáka exkluzivně v rámci víkendových oslav 15. výročí založení Slovanského tyátru se chystá v Divadle na cucky. Hru Poslední sen Olleho Johanssona si vychutnáte od pěti a od sedmi hodin odpoledne. Lístky pořídíte za 100 korun. Adaptace kultovního románu Warrena Millera v neméně kultovním českém překladu, pod kterým jsou podepsáni Jan Zábrana a Josef Škvorecký, je strhujícím vyprávěním kluka, který vyrostl v betonové džungli, ve světě s jediným pravidlem – silnějšího. Warren Miller: Prezydent Krokadýlů statuje v sedm večer v Divadle hudby a vstupenky pořídíte od 180 korun. V Divadle na Šantovce si od sedmi hodin vychutnáte nevšední inscenaci Láskabaret aneb tohle neměl nikdo číst. Lístky stojí 150 korun a místa si můžete rezervovat online. A pokud máte chuť na hudbu, doporučujeme návštěvu Bounty Rock Cafe, kde se od osmi hodin představí olomoucká blues-rocková kapela Fly Tomorrow. Těšit se můžete na energetickou nakládačku syrového rocku a blues, ale také vás čekají melodické balady, to vše z autorské dílny skupiny. Vlezné je 99 korun. 

Pevnost poznání chystá na sobotu a neděli speciální program, jehož hlavním tématem bude láska nahlížená optikou interaktivní vědy. Návštěvníci se v rámci běžného vstupného mohou těšit na stanoviště, na nichž budou odhalovat tajemství mytologie, zkoušet nápoje lásky, poznávat mocná přírodní afrodiziaka a další.

V sobotu se můžete společně se Sluňákovem přenést do dob dávno minulých a poznat, jak lidé dříve využívali sílu živlů. Jak se jim dařilo s nimi pracovat a začleňovat je do jejich každodenního života. Zapalování ohně křesadlem, výroba přívěsků z kůže, práce s hlínou – to je jen malá ochutnávka z aktivit, které pro všechny děti a dospělé pořadatelé připravili. Živelný den v živé archeologii začíná v deset dopoledne. Děti a rodiče se v Domově dětí a mládeže mohou těšit na další zábavné odpoledne. Tentokrát je na programu Masopustní karneválek. Akce začíná o půl čtvrté. Den můžete zakončit v Bounty Rock Cafe, kde se v osm večer představí skupina pěti muzikantů z Olomouckého kraje - Black Sabbath DIO Tribute. Kapela má za cíl co nejvěrněji naživo připomenout slavné období formace Black Sabbath a fanouškům vytvořit příjemný a nezapomenutelný zážitek se vzpomínkou na tohoto nejslavnějšího amerického metalového zpěváka s italskými kořeny. Vstup je 170 korun. 

V neděli můžete zavítat na pohádku O líném Honzovi. Jak líný Honza zabil draka a co se dělo dál? To se dozvíte od tří hodin ve Slovanském domě. Vstupné je 50 korun a prodej vstupenek probíhá vždy hodinu před představením. Nově máte i možnost rezervace vstupenek v kanceláři Slovanského domu. V Divadle hudby se děti i rodiče mohou těšit na Pošťáckou pohádku, po které následuje pohádková dílnička. Lístky stojí 80 korun a můžete si je zarezervovat na 585 514 241 nebo na pokladna@muo.cz. Pohádkově bude i v Divadle na Šantovce. Ve čtyři odpoledne tady začínají Krkonošské pohádky 2. Vstupenky pořídíte na webu a stojí 170 korun. Po představení můžou malí kuchtíci navštívit Kuchařskou dílničku v restauraci Lobster. Tady si děti vyrobí pizzu, na které si následně i pochutnají. Sportovní fanoušci si užijí fotbalový zápas, ve kterém se proti sobě postaví SK Sigma Olomouc a FC Vicotria Plzeň. Vstupenky na zápas SK Sigma Olomouc versus FC Viktoria Plzeň už jsou v prodeji. Zakoupit si je můžete ve Fanshopu na Andrově stadionu nebo v síti Ticketportal. Utkání začíná ve čtyři hodiny odpoledne na Andrově stadionu. Milovníci pohybu se mohou večer vydat na oblíbenou NightRide. Večer vás čeká nenáročná vyjížďka okolo centra města a přes parky. Akce potrvá od 18 do 20 hodin. Pokud nemáte koloběžku vlastní, můžete si ji na prodejně RideOn za 100 korun vypůjčit.  V Divadle Tramtarie se od sedmi hodin bude hrát Sex zadarmo nedostaneš. Tahle komedie je nekompromisní, provokativní, lehce nahořklou, ale pořád úsměvnou sondou do života jednoho pětatřicátníka, s nímž se rozejde jeho poslední přítelkyně a on se rozhodne, že už žádný další vztah nechce. Nikdy. Představení si užijete jen pokud máte vstupenky, je totiž beznadějně vyprodáno

Krásný víkend!

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová