Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Den otevřených dveří na univerzitě, Závěrka i dětská neděle

Tipy a názory

18.1.2018

Autor: Barbora Mrkvová

Pracovní týden se blíží ke konci a před námi je očekávaný víkend. Pokud stále váháte, jak s nadcházejícími dny volna naložit, přinášíme vám pravidelný přehled připravovaných akcí v Olomouci, který vám rozhodování usnadní.

ZÁVĚRKA / LISTOVÁNÍ LUKÁŠE HEJLÍKA ZÁVĚRKA / LISTOVÁNÍ LUKÁŠE HEJLÍKA Foto: Divadlo na Šantovce

Pátek

17:30 / Cizinec ve vlaku / Kino Metropol
18:30 / Lea Vítková zve na… Operetní soireé / Mozarteum
19:00 / Divoké historky / Divadlo Tramtarie
19:00 / Olivy vs. Valouny / Divadlo hudby
19:00 / Maturitní ples Obchodní akademie Olomouc 4. A, B, C / Regionální centrum
19:00 / MATE / Divadlo na cucky
19:00 / Petr a Lucie / Moravské divadlo
19:30 / Reprezentační a maturitní ples CGNR / Výstaviště Flora
20:00 / LadyJane & René Lacko tribute Led Zeppelin / Bounty Rock Cafe

Sobota

09:00 / Den otevřených dveří Univerzity Palackého / Fakulty UP
10:00 / Smart Body / Chytré tělo / Divadlo na cucky
11:00 / Zachraňme tučňáky / Krokodýlek
15:30 / O pokladu ve mlýně / Kino Metropol
16:00 / Bohuslav Martinů: Řecké pašije / Moravské divadlo
18:00 / Špindl / Kino Metropol
19:00 / 25. Hanácký bál Olomouc / Regionální centrum
19:00 / Lev Nikolajevič Tolstoj: Anna Karenina / Divadlo Tramtarie
20:00 / Maturitní ples SZŠ Olomouc / Výstaviště Flora
20:00 / ZíZí TOP CZECH REVIVAL BAND / Bounty Rock Cafe
20:00 / Zmenšování / Kino Metropol

Neděle

10:00 / Smart Body / Chytré tělo / Divadlo na cucky
15:00 / Jozef Jankovič: Plynutí času - komentovaná prohlídka / Muzeum moderního umění
15:00 / Čertoviny / Kino Metropol
16:00 / Tři pohádky pro rošťáky / Divadlo hudby
16:00 / Duhové bubliny s programem pro děti / Divadlo na Šantovce
17:00 / Olomouc - Plzeň / Zimní stadion
17:30 / KUCHAŘSKÁ DÍLNIČKA / DIVADLO NA ŠANTOVCE A RESTAURACE LOBSTER / Divadlo na Šantovce
18:00 / NightRide / RideOn
19:00 / Jiří Antonín Trnka: Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
20:00 / Závěrka / Divadlo na Šantovce

Lyžařská sezona je v plném proudu a volno si tak můžete užít i na svahu. Kde všude se jezdí, zjistíte v našem pravidelně aktualizovaném Přehledu sjezdovek. Třeba Hrubá Voda hlásí 70 centimetrů sněhu. Po lyžovačce si můžete odpočinout na hotelu v saunovém světě (od 14:00 do 20:00), nebo si zajděte na oběd, bude pečená husa, červené zelí a houskový knedlík, domácí lokše s povidly nebo bramborák s masovou směsí. Navíc kdo si koupí skipas a předloží účtenku, bude mít 10% slevu na útratu v restauraci.

Pátek se ponese v divadelním duchu. V Divadle Tramtarie je na programu hra Divoké historky. Šest minipříběhů ze života úplně normálních lidí, kterým jednoho krásného dne úplně normálně ruply nervy, začíná v sedm hodin. Ve stejný čas začíná v Divadle hudby improvizační souboj Olivy versus Valouny. Vstupné je 150 korun. Divadlo na cucky láká taktéž od sedmi na autorské představení ze života dvou vysokoškoláků – typických flákačů a pařmenů. Jejich svět se točí kolem průšvihů, které ovšem až tak typické nejsou. Tak přesně takové bude MATE. Rezervaci vstupenek můžete provést tady. V Moravském divadle se chystá romantický příběh z období první světové války, Petr a Lucie. Začíná se v sedm večer a vstupenky zakoupíte zde. Máte-li chuť na pořádnou dávku muziky, vyrazte do Bounty Rock Cafe. Tady se od osmi hodin představí LADYJANE & RENÉ LACKO TRIBUTE LED ZEPPELIN. Vstupné je 199 korun.

Přemýšlíte, kam zamířit po střední škole? Chcete si dodělat vysokou? Zajímá vás chod nejstarší univerzity na Moravě zevnitř? Přijďte na Den otevřených dveří Univerzity Palackého. V sobotu se otevřou od 9 do 14 hodin brány všech fakult v rámci. Dozvíte se vše o nabízených oborech a možnostech studia, nakouknete "pod pokličku" dění na fakultách a dostanete se i do prostor běžně nepřístupných. Mimo to budete moci navštívit i univerzitní koleje s průvodcem, dobře a levně se najíst v menze, navštívit Knihovnu UP, Vědeckotechnický park UP či Pevnost poznání. Rodinné centrum Krokodýlek si připravilo speciální akci Zachraňme tučňáky. Tučňáci to v životě nemají jednoduché, přijďte se pobavit a pomoct tučňákům překonat nekonečnou zimu. Začíná se v jedenáct dopoledne. Autorská divadelní adaptace jednoho z nejslavnějších děl světové literatury, klasického ruského románu Lva Nikolajeviče Tolstého Anna Karenina, na prknech Divadla Tramtarie. Strhující příběh ženy, volící mezi poklidným manželským životem a osudovým vzplanutím k vášnivému milenci, v novém, moderním zpracování. Sobotní představení je vyprodáno, ale lístky na reprízy jsou zatím stále k mání

V sobotu a v neděli dopoledne můžete vyrazit do Divadla na cucky, kde se chystá workshop Smart Body, což je pohybový jazyk kultivující naši pohybovou inteligenci. Vychází z technik současného tance, ale zároveň si bere účinné nástroje z dalších odvětví, jako jsou sport, bojová umění, fyzioterapie, Fighting Monkey a další. Lektorem je Filip Staněk - tanečník, pedagog a trenér působící jak u nás, tak v zahraničí. Kurzovné je 850 korun a platbu je nutné uhradit předem. 

Nedělní den bude patřit především dětem. V Muzeu umění je na programu hra Tři pohádky pro rošťáky, kterou si připravilo brněnské Divadlo Radost. Začíná se ve čtyři hodiny a vstupné je 85 korun. Unikátní vystoupení s mýdlovými bublinami, ve kterém vám mág předvede, co vše se dá s bublinami podniknout, se chystá v Divadle na Šantovce. Duhové bubliny začínají ve čtyři odpoledne a po skončení je pro děti připravena BUBLINÁŘSKÁ DÍLNA. Vstupné je 120 korun a lístky pořídíte online. Po představení můžou malí kuchtíci navštívit Kuchařskou dílničku v restauraci Lobster. Tady si děti vyrobí pizzu, na které si následně i pochutnají. V šest večer můžete vyrazit na nenáročnou večerní koloběžkovou projížďku Olomoucí, kterou si připravilo RideOn. Koloběžku si lze půjčit za cenu 100 korun, nebo je možné vyrazit s koloběžkou vlastní, potom je poplatek 50 korun. Rezervace na info@rideon.cz nebo na telefonu 604 760 476. A v osm večer se v Divadle na Šantovce chystá oblíbené Listování s Lukášem Hejlíkem. Tentokrát je na programu Závěrka, milostná novela o prokletí doby, kdy se každý může stát fotografem a udělat alespoň jednu dobrou fotku. Lístky pořídíte od 100 korun a rezervace můžete provádět na webových stránkách

Krásný víkend! 

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová