Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: hokejové zápasy, Jaroslav Dušek i Noc svatební inspirace

Tipy a názory

11.1.2018

Autor: Barbora Mrkvová

A máme tu konečně víkend! Co nás o dnech volna čeká? Málo toho rozhodně nebude. Pojďte se podívat společně s námi, co všechno se v Olomouci a okolí koná...  

Ilustrační foto Ilustrační foto Foto: Archiv redakce

Pátek

18:00 / Olomouc - Jihlava / Zimní stadion
19:00 / 11. maturitní ples Kosinky / Slovanský dům
19:00 / Ole je frajer / Divadlo na cucky
19:00 / Rudolf Piskáček: Perly panny Serafínky / Moravské divadlo
19:00 / Jaroslav Dušek : (R)Evoluční funkční medicína, aneb zdraví na dosah / Kino Metropol
20:00 / Lo and The Calling Heart + Rusty Nail (Hippies party) / Bounty Rock Cafe

Sobota

14:00 / Tučňáci na arše / Divadlo na cucky
18:30 / XIX. MĚSTSKÝ BÁL / Výstaviště Flora
19:00 / Maturitní ples Gymnázia Čajkovského Olomouc / NH Hotel
19:00 / Cyrano z Bergeracu / Moravské divadlo
20:00 / Noc svatební inspirace / Divadlo na Šantovce
20:00 / Smädný mnich + Šlanastyka / Bounty Rock Cafe

Neděle

14:00 / Malí v rytmu / Divadlo na cucky
16:00 / Sněhová královna / Divadlo na Šantovce
17:00 / Olomouc - Chomutov / Zimní stadion
19:00 / Vladislav Kracík: Po stopách něžného muže / Divadlo Tramtarie
19:00 / Rukojmí bez rizika / Kino Metropol

Volba prezidenta České republiky

Před skončením mandátu prezidenta Miloše Zemana proběhne druhá přímá volba prezidenta České republiky. Volbu vyhlásil předseda Senátu na 12. a 13. ledna 2018. Případné druhé kolo potom připadá na 26. a 27. ledna 2018.

V pátek můžou nejen sportovní fanoušci zavítat na zfimní stadion. Tady se proti sobě v rámci 39. kola hokejové extraligy postaví Olomouc a Jihlava. Zápas začíná v šest večer. Divadlo na cucky láká v 19:00 na představení Ole je frajer. Ole bydlí v Oslu, je mu právě 25 let a cítí se být na dně... Vstupenky si můžete rezervovat tady. Úspěšná a oblíbená opereta o krádeži perel, o intrikách, námluvách Toníčka a Serafínky a po zásluze potrestaném zlu zazněla poprvé roku 1929 ve vinohradském divadle. Perly panny Serafínky se staly hitem na mnoha českých jevištích a přežily svého autora, Rudolfa Piskáčka, který zemřel zapomenut ve věku 56 let. Představení začíná v sedm večer a vstupenky zakoupíte zde. V kině Metropol se rovněž v sedm večer chystá interaktivní beseda Jaroslava Duška s doktorem funkční medicíny Janem Vojáčkem. Akce je beznadějně vyprodaná. A za hudbou můžete vyrazit do Bounty Rock Cafe, kde se v osm večer začíná novoroční hippies party s hudbou vycházející z rocku sedmdesátých let. Představí se kapely Lo and The Calling Heart a Rusty Nail. Vstup je 150 korun. 

Také sobota toho nabídne spoustu. Velké tučňáčí dobrodružství pro celou rodinu si připravilo Divadlo na cucky. Roztomilá groteska Tučňáci na arše odstartuje ve dvě hodiny a lístky rezervujte na webu. V Moravském divadle začíná v sedm hodin večer divadelní adaptace jednoho z nejslavnějších dramat všech dob, Cyrano z Bergeracu. Vstupenky zakoupíte tady. Pro všechny fanoušky svateb a budoucí nevěsty a ženichy je na míru připravená akce v Divadle na Šantovce. Načerpejte inspiraci z desítek krátkých svatebních videí předních českých svatebních kameramanů a užijte si večer po boku své kamarádky, svědka nebo i partnera. Noc svatební inspirace začíná v osm večer, vstupné stojí 129 korun a lístky pořídíte na webu. Laškovný bigbít s ozvuky českého undergroundu, který v Olomouci a okolí působí už nějaký ten pátek, si užijete v Bounty Rock Cafe. SMÄDNÝ MNICH a ŠLANASTYKA startují v osm hodin. Vstupné je 80 korun. 

V neděli můžete společně s dětmi zavítat do Divadla na cucky, kde se od dvou hodin chystá kreativní dílna Malí v rytmu. Během hudebně-dramatické dílny se děti ve věku od 6 do 12 let stanou součástí hudebního příběhu, kde prostřednictvím hravých cvičení prozkoumají svůj hlas a rytmus. Nebojte se objevit v sobě svou hudební tvořivost a rytmus. Kurzovné je 70 korun. Známá pohádka z pera dánského spisovatele H. CH. Andersena v podání oblíbeného pražského divadla Artway se chystá v Divadle na Šantovce. Sněhová královna začíná ve čtyři odpoledne a lístky za 130 korun seženete online. Po pohádce následuje hudebně-dramatická dílna. Hokejová extraliga pokračuje na zimním stadionu i v neděli. Tentokrát se proti Olomouci postaví Chomoutov. Přijďte hráče povzbudit od pěti hodin. Komedie o hledání romanticky založených mužů, jejichž existence nebyla nikdy zcela prokázána. Autorská hra Vladislava Kracíka, autora divácky veleúspěšné třicátnické komedie Druhý život Veroniky, představí v hlavní roli tři muže a jeden velký problém: ženy! Po stopách něžného muže od sedmi hodin v Divadle Tramtarie. Představení je vyprodáno.

Krásný víkend! 

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová