Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Vánoční trhy, Princ Bajaja i Rudolf Hrušínský v Redutě

Tipy a názory

23.11.2017

Autor: Barbora Mrkvová

Poslední listopadový víkend je tady! Co všechno nás čeká? Podívejte se společně s námi, kde všude můžete volné dny strávit. I tentokrát je rozhodně z čeho vybírat, přesvědčte se sami...

Foto: Jan Procházka

Pátek

Víkend rakouské gastronomie / Horní náměstí

17:00 / POHÁDKOLAND - MEDVÍDEK MIOLI 2017 / Kino Metropol
18:00 / Olomouc - Kometa / Zimní stadion 
19:00 / Cyrano z Bergeracu / Moravské divadlo
19:00 / Daniel Keyes: Růže pro Algernon / Divadlo Tramtarie
20:00 / PARNÍ LUCIE / Bounty Rock Cafe

Sobota

Víkend rakouské gastronomie / Horní náměstí

09:30 / Házená pomáhá / Sportovní areál Na Letné, Velká Bystřice
15:00 / Lajka / Kino Metropol
16:00 / Dáma s kaméliemi / Moravské divadlo
17:30 / Zahradnictví: Nápadník / Kino Metropol
20:00 / MORRISON HOTEL / Bounty Rock Cafe

Neděle

Vánoční trhy / Horní náměstí

10:00 / Vánoční koledování / Moravské divadlo
16:00 / Princ Bajaja/Divadlo Tramtarie / Divadlo na Šantovce
18:00 / SK Sigma Olomouc vs. AC Sparta Praha / Andrův stadion
19:00 / K V A R T E T / Reduta
19:00 / DH v DH s Miroslavem Krobotem a Lubomírem Smékalem / Divadlo hudby

Čtvrtečním dnem oficiálně odstartovaly vánoční trhy. Až do 24. prosince se tak můžete, kromě spousty prodejních stánků, těšit na bohatý kulturní a doprovodný program. A co všechno si na nás pořadatelé připravili tentokrát, zjistíte v našem Vánočním speciálu.

V pátek můžete vyrazit třeba do kina Metropol. V pět hodin tady startuje představení, které si užijí jak malí, tak velcí. Malý nezbeda medvídek Mioli vás ve zbrusu nové show seznámí se svými kamarády. Dohromady vám zazpívají, zatancují a povyprávějí příběh plný dobrodružství... Lístky pořídíte od 299 korun. O hodinu později si na své přijdou pro změnu sportovní fanoušci. V rámci 25. kola hokejové Extraligy bude Olomouc na Zimním stadionu hostit brněnskou Kometu. Milovníci divadla dnes mohou vybírat rovnou ze dvou titulů. V Moravském divadle začíná v sedm hodin večer divadelní adaptace jednoho z nejslavnějších dramat všech dob, Cyrano z Bergeracu. Vstupenky zakoupíte zde. Ve stejném čase startuje v Divadle Tramtarie hra veleslavné a cenami ověnčené povídky Daniela Keyese v režii uměleckého šéfa Vladislava Kracíka. Inscenace je však beznadějně vyprodaná... A pokud máte chuť na kvalitní hudbu, vyrazte do Bounty Rock Cafe, kde se od osmi hodin představí kapela PARNÍ LUCIE. Vstupné je 99 korun.

Sobotní den toho také přinese spoustu. Dopoledne můžete vyrazit do Velké Bystřice, kde si ve sportovním areálu Na Letné užijete zábavu a hlavně podpoříte dobrou věc. RHC DHK Zora Olomouc a RHC Velká Bystřice pořádají charitativní akci, kdy bude veškerý výtěžek věnován oddělení dětské hematologie Fakultní nemocnice Olomouc. Házená pomáhá začíná o půl desáté a kompletní časový harmonogram naleznete v našem Kalendáři akcí. Do kina Metropol můžete zajít buď na nový snímek Lajka, který slibuje zábavu pro celou rodinu a začíná ve tři hodiny, nebo na českou romantickou komedii Zahradnictví: Nápadník. Ta je od půl šesté. V Moravském divadle je na programu Dáma s kaméliemi. Baletní inscenaci na hudbu Sergeje Rachmaninova a Fryderyka Chopina pro vás připraví šéf souboru Robert Balogh. Spoluúčinkovat bude orchestr Moravského divadla Olomouc. Začíná se v sedm večer a lístky pořídíte zde. Den můžete zakončit v Bounty Rock Cafe, kde zahraje MORRISON HOTEL. Start je v osm večer a vstupenka vás vyjde na 100 korun.

Neděle láká například na Vánoční koledování, které se uskuteční ve foyer Moravského divadla Olomouc spolu se souborem opery a operety MDO. Přijďte si zazpívat a společně nasát krásnou předvánoční atmosféru. Vstup je volný a akce startuje v deset hodin dopoledne. Klasická česká pohádka o princi, který se nejdřív vůbec nejmenoval Bajaja, ale nakonec mu tak všichni začali říkat, v moderním loutkovém provedení, se chystá v Divadle na Šantovce od čtyř odpoledne. Vstupné je 90 korun. Na Andrově stadionu hostí SK Sigma Olomouc Spartu Praha. Přijďte podpořit domácí tým a užít si jedinečnou atmosféru. Od šesti hodin. Laskavá komedie z hudebního prostředí s velkou dávkou typicky britského humoru se chystá v Redutě. K V A R T E T v hlavní roli s Rudolfem Hrušínským začíná v sedm hodin večer. 

Krásný a pohodový víkend všem!

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová