Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Noc divadel, Dizajntrh i Caveman

Tipy a názory

16.11.2017

Autor: Barbora Mrkvová

Víkend je tu a díky státnímu svátku si volno budeme užívat i v pátek. Jak a kde tyto tři dny nejlépe strávit? Program přeje fanouškům sportovním, hudebním i divadelním a láká například na Dizajntrh, Noc divadel, Taneční galavečer Dobrého místa pro život nebo na neskutečně vtipnou one man show Caveman. Stačí si jen vybrat...  

Foto: caveman.cz

Pátek

Dizajntrh 2017 / Pevnost Poznání

08:00 / Státní svátek v Pohybu / Centrum Pohybu
11:00 / Připomínka 17. listopadu na Univerzitě Palackého / Právnická fakulta UP
13:00 / FitKoloběh a výlet na Loveckou chatu / Centrum Pohybu
19:00 / Basketbal Olomouc vs. SK UP Olomouc / Čajkaréna
19:00 / Vladislav Kracík: Po stopách něžného muže / Divadlo Tramtarie
19:30 / Taneční galavečer Dobrého místa pro život / NH Hotel

Sobota

Dizajntrh 2017 / Pevnost Poznání
Noc divadel 2017 / Olomoucká divadla

16:00 / Cesta jemného doteku nejen pro ženy / Centrum Pohybu
16:00 / SK Sigma Olomouc vs. FASTAV Zlín / Andrův stadion
18:45 / Anděl zkázy - T. Adès / Kino Metropol
19:00 / Helena Vondráčková - Já půjdu dál / Výstaviště Flora
20:00 / JUDAS PRIEST REVIVAL / Bounty Rock Cafe

Neděle

09:00 / Funkční noha-reflexní terapie-obleon / Centrum Pohybu
15:30 / Charitativní florbalové odpoledne / Čajkaréna
16:00 / Minidiskotéka v cirkuse/Míša Růžičková / Divadlo na Šantovce
17:30 / KUCHAŘSKÁ DÍLNIČKA / DIVADLO NA ŠANTOVCE A RESTAURACE LOBSTER / Divadlo na Šantovce
18:00 / NightRide listopad 2017 / RideOn
19:00 / Vladislav Kracík: Po stopách něžného muže / Divadlo Tramtarie
19:00 / Antonio Caldara: Madrigaly / Kaple Božího Těla
19:00 / Caveman / Kino Metropol - vyprodáno!

V pátek a v sobotu bude v Pevnosti poznání probíhat Dizajntrh 2017. Prodejní výstava originálních CZ & SK tvůrců s doprovodným programem zaměřeným na udržitelné alternativy v módě, kosmetice i dalších oblastech slibuje spoustu zábavy pro děti i dospělé. Čekají vás hravé aktivity v rámci expozice Pevnosti zaměřené na módu, pro mladší návštěvníky budou připravené tvořivé dílny, pro labužníky zase kvalitní káva a jídlo. Vstupné je 30 korun.

Páteční svátek můžete strávit třeba v pohybu. Centrum Pohybu si na volný den připravilo čtyři  lekce. Jedna hodina vás vyjde na 90 korun a začíná se v osm ráno. Olomouc si tradičně připomene Den boje za svobodu a demokracii vzpomínkou u Památníku bojovníků za svobodu a demokracii. Pietní akt se uskuteční na tř. 17. listopadu č. 8 před Právnickou fakultou Univerzity Palackého. Od 11 hodin. Sportovní fanoušci se mohou těšit na deváté kolo první ligy v basketbale mužů, které proběhne od sedmi večer v Čajkaréně. Proti sobě se postaví Basketbal Olomouc a SK UP Olomouc. Vstupné na derby je 30 korun. Komedie o hledání romanticky založených mužů, jejichž existence nebyla nikdy zcela prokázána - to je zbrusu nová autorská hra Vladislava Kracíka, autora divácky veleúspěšné třicátnické komedie Druhý život Veroniky. Představí v hlavní roli tři muži a jeden velký problém: Ženy! Po stopách něžného muže si užijete od sedmi večer v Divadle Tramtarie.

V pátek se také v NH Collection Olomouc Congres uskuteční další ročník Galavečera Dobrého místa pro život. I tentokrát poputuje výtěžek z akce na dobročinné účely. A i  my, Olomouc.cz, budeme u toho. Celý rok slavíme dvacetileté výročí a právě na Galavečeru oslavy završíme. A jak jinak než dobrým skutkem... Více informací se dočtete v článku Zuzany Doleželové

V sobotu se můžete těšit na Noc divadel 2017. Do letošního ročníku se zapojí Divadlo hudby (Muzeum umění Olomouc), Divadlo na cucky, Divadlo Tramtarie a Umělecké centrum Univerzity Palackého Konvikt. Návštěvníky se až do pozdního večera čekají bezplatná představení, živá hudba, workshop pro děti či interaktivní prohlídka zákulisí. Kromě bohatého programu se mohou návštěvníci zapojit také do společné hry o ceny, která propojí všechny čtyři scény. Kompletní program naleznete v našem Kalendáři akcí. V Centru pohybu se chystá workshop Cesta jemného doteku nejen pro ženy. Akce je určena všem dospělým, kteří chtějí pečovat o sebe a své blízké jemnými doteky. Cena je 200 korun a je nutná rezervace místa. SK Sigma Olomouc, druhý celek HET ligy, hostí ve 14. kole na Andrově stadionu v moravském derby FASTAV Zlín. Začíná se ve čtyři odpoledne. Zpěvačka Helena Vondráčková se poprvé v kariéře rozhodla, že dá možnost svým fanoušků, aby si s ní zazpívali na jednom jevišti. A stane se tak právě na jejím koncertě v Olomouci, na Výstavišti Flora. Koncert startuje v sedm hodin a lístky pořídíte od 790 korun v síti Ticketpro. Za hudbou můžete vyrazit i do Bounty Rock Cafe, kde se chystá koncert pražské kapely Judast Priest Revival. Vstupné je 150 korun. 

I nedělní program bude nabitý. O půl šesté začíná v Čajkaréně Charitativní florbalové odpoledne. V 15:30 je domácí zápas Extraligy žen – tentokrát proti týmu TJ Sokol Královské Vinohrady, od 18:00 hrají muži proti FBS Frýdek-Místek. Organizátoři se tentokrát rozhodli oba zápasy spojit v blok s CHARITATIVNÍM CÍLEM – výtěžek za vstupného a dobrovolných darů předají týmu sledge hokeje SOHO olomoučtí kohouti. Minidiskotéka pro všechny děti, které rády zpívají a tancují, se chystá v Divadle na Šantovce. Minidiskotéka v cirkuse s Míšou Růžičkovou začíná ve čtyři odpoledne a lístek stojí 130 korun. Po tancovačce se mohou děti ještě vydat do restaurace Lobster, kde se chystá Kuchařská dílnička. Cena dílničky je 90 korun a zahrnuje pizzu, kterou si dítě samo vyrobí a zkonzumuje, dětský nápoj a kávu pro jeho doprovod. Na šestou hodinu večerní přichystal RideOn další koloběžkovou jízdu. Začátek a konec akce NightRide listopad 2017 je na prodejně RideOn v Denisově 9. Čeká vás nenáročná vyjížďka okolo centra města přes parky, a pokud koloběžku nemáte, rádi vám ji na prodejně zapůjčí za 100 korun. Rezervace na info@rideon.cz, nebo na telefonu 604 760 476. A ještě máme jeden tip - ovšem jen pro ty, co si stihli včas koupit lístek. Od 19:00 je na programu kina Metropol Caveman. Tahle skvělá a vtipná one man show o rozdílech mezi muži a ženami a také o tom, že od pravěku se vlastně vůbec nic nezměnilo, je takřka neustále vyprodaná. Pokud máte vstupenku už doma, těšte se. Budete se smát od začátku do konce! 

Krásný víkend všem! 

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová