Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Moravská chovatelská výstava, spousta koncertů i Hofmistrova závěť

Tipy a názory

27.10.2017

Autor: Barbora Mrkvová

Poslední říjnový víkend je tady! Co se bude v Olomouci dít? Předpověď sice moc slibně nevypadá, ale nezoufejte, zábavy si i tak užijete spousta. Program bude tentokrát opravdu bohatý a na to své se mohou těšit milovníci hudby, divadla, sportu a zkrátka nepřijdou ani ti nejmenší. Stačí si jen vybrat...

Moravská chovatelská výstava I Výstaviště Flora Moravská chovatelská výstava I Výstaviště Flora Foto: Jan Procházka

Pátek

09:00 / Moravská chovatelská výstava / Výstaviště Flora
19:00 / Jiří Antonín Trnka: Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
19:00 / Slovanský tyátr — Ženitba / Divadlo na cucky PŘESUNUTO NA SOBOTU
19:00 / Vzhůru do divočiny / Kino Metropol
19:00 / RYDER THE EAGLE / Blues Bar Garch
20:00 / Rockovej večer s Svl a brněnskou kapelou Souperman / Bounty Rock Cafe

Sobota

Hofmistrova závěť / Hrad Sovinec

09:00 / Moravská chovatelská výstava / Výstaviště Flora
09:00 / Den otevřených dveří Českého rozhlasu Olomouc / Český rozhlas
14:00 / Večer duchů / ZOO Olomouc
15:30 / Lampionový průvod / Horní náměstí
17:00 / SK Sigma Olomouc - FK Teplice / Andrův stadion
19:00 / Jiří Antonín Trnka: Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
20:00 / Black Sabbath DIO Tribute / Bounty Rock Cafe

!POZOR! 
V noci ze soboty na neděli končí letní čas, přesněji 29. října ve 3:00. Ručičky na hodinkách si tak nezapomeňte posunout o hodinu nazpět.

Neděle

Hofmistrova závěť / Hrad Sovinec

16:00 / O pejscích a kočičkách/Divadlo Husa na provázku / Divadlo na Šantovce
17:00 / Olomouc - Litvínov / Zimní stadion
19:00 / Mozartovo Requiem / Kostel sv. Mořice
19:00 / Manželství v kostce / Kino Metropol
19:00 / Sluha dvou pánů / Moravské divadlo

Už podruhé bude podzim na olomouckém výstavišti Flora patřit chovatelům a všem milovníkům drobného hospodářského zvířectva. V rámci této prodejní přehlídky se v největším  pavilonu ve Smetanových sadech představí králíci všech plemen a barevných rázů ve čtyřčlenných kolekcích, hrabavá a vodní drůbež, husy a krůty a také holubi všech plemen. Hlavní atrakcí doprovodného programu výstavy bude králičí hop, což jsou závody králíků vedených člověkem na postroji. Moravská chovatelská výstava bude probíhat v pátek a sobotu, oba dny bude akce otevřena od 09:00 do 18:00 a jednodenní vstupné činí 70 korun.

To v Divadle Tramtarie se v pátek a sobotu od 19:00 bude hrát žhavá novinka - Sex zadarmo nedostaneš. Tahle komedie je nekompromisní, provokativní, lehce nahořklou, ale pořád úsměvnou sondou do života jednoho pětatřicátníka, s nímž se rozejde jeho poslední přítelkyně a on se rozhodne, že už žádný další vztah nechce. Nikdy.

V Divadle na cucky se pro změnu chystá představení Slovanský tyátr - Ženitba. Známá veselohra ruského dramatika Gogola začíná v sedm hodin večer a vstupenka vychází na 90 korun. Pozor, představení bylo přesunuto na sobotu a je již beznadějně vyprodáno...

V kině Metropol se chystá olomoucká premiéra připravované komedie s Karlem Rodenem a Janou Krausovou, Vzhůru do divočiny. Hrát se začíná v sedm hodin večer a lístky pořídíte od 470 korun. Ani milovníci hudby v pátek nepřijdou zkrátka. V Blues Baru Garch se představí bubeník francouzských indie kapel RYDER THE EAGLE, kterého na všech třech koncertech po Čechách doprovodí snový indie rock Acute Dose z Brna a u nás v Olomouci se představí i speciální host - Darren Eve. Startuje se v sedm večer. A i v Bounty Rock Cafe bude rušno. Na programu je zde ROCKOVEJ VEČER S SVL A BRNĚNSKOU KAPELOU SOUPERMAN. Koncert vypukne v osm hodin večer a vstupné je 110 korun.  

V sobotu a neděli si na hradě Sovinec užijete zábavné ohlédnutí za sezónou. Hofmistrova závěť slibuje spoustu zábavy pro celou rodinu a připomene nejúspěšnější vystoupení roku 2017. Kompletní program včetně časového harmonogramu naleznete v našem Kalendáři.

V sobotu mezi 9 a 16 hodinou můžete navštívit Český rozhlas Olomouc a prohlédnout si studio, ze kterého pro vás vysílají každý den už od páté hodiny ranní. První prohlídka studia
začíná v 9:00 a poslední bude v 16:00, exkurze začínají každou čtvrthodinu. Vstup volný. Poslední říjnová sobota bude v ZOO Olomouc opět plná duchů, úžasné podzimní atmosféry, dobrot pro zahřátí i mlsné jazýčky a strašidelných zaměstnanců. Večer duchů začíná ve 14:00 a vstupné je 70 korun. Každý, kdo přijde ve strašidelné masce, získá odměnu a může účastnit speciální soutěže. O půl čtvrté začíná na Horním náměstí Lampionový průvod a oslavy u příležitosti 99. výročí Dne vzniku samostatného československého státu. Událost slibuje jedinečnou podívanou. Fotbaloví fanoušci mohou na Andrově stadionu podpořit domácí klub SK Sigma Olomouc, který se ve 12. kole HET ligy postaví proti FK Teplice. A den můžete zakončit třeba v Bounty Rock Cafe, kde se v osm večer představí skupina pěti muzikantů z Olomouckého kraje - Black Sabbath DIO Tribute.  Kapela má za cíl co nejvěrněji naživo připomenout slavné období formace Black Sabbath a fanouškům vytvořit příjemný a nezapomenutelný zážitek se vzpomínkou na tohoto nejslavnějšího amerického metalového zpěváka s italskými kořeny. 

V neděli si v Divadle na Šantovce užijí zejména děti připravovanou inscenaci O pejscích a kočičkách. Pohádka pro celou rodinu o tom, jak Josef a Karel Čapkovi vařili dort začíná ve čtyři odpoledne a lístky koupíte za 99 korun. Přijďte v sedm hodin večer zavzpomínat na své blízké do chrámu sv. Mořice a nechte se potěšit Mozartovou hudbou, jejíž obliba a duchovní hloubka trvá již několik staletí. Vstupenky na Mozartovo Requiem pořídíte od 150 korun. Manželství v kostce je příležitostí pro komediální talent dvou skvělých herců Zuzany Kronerové a Oldřicha Navrátila. Oba hrají dvacetileté, když se seznámili na břehu Berounky i sto dvacetileté, když přemýšlejí na lavičce v Beskydech, proč se jim vlastně nepovedlo zakroutit tomu druhému krkem. Přijďte se podívat, jak proběhl jejich vztah, zcela jistě v něm objevíte vlastní zážitky a zkušenosti. Cena za vstupné je 350 - 430 korun a startuje se v sedm večer. 

Krásný víkend!

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová