Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Emma Smetana, Partička i Jů a Hele v Divadle na Šantovce

Tipy a názory

13.10.2017

Autor: Barbora Mrkvová

Pracovní týden je u konce a máme tady zasloužený víkend. Předpověď vypadá slibně, teploty se mají vyšplhat až ke dvacítce a sluníčka má být také spousta. Pokud však nebudete babí léto trávit na horách nebo jinde v přírodě, nezoufejte, ve městě se toho totiž chystá víc než dost a z nabitého programu si vybere opravdu každý.

NA KOUZELNÉM PALOUČKU S JŮ A HELE / Divadlo na Šantovce NA KOUZELNÉM PALOUČKU S JŮ A HELE / Divadlo na Šantovce

Pátek

19:00 / Turné mezi vlaky: Emma Smetana / Hlavní nádraží
19:00 / Vladislav Kracík - Jiří Trnka: Kabaret nahatý Shakespeare / Divadlo Tramtarie
19:00 / Vše o mužích / Kino Metropol
19:00 / Vinobraní / Moravské divadlo
20:00 / ZíZí Top – Czech Revival Band / Bounty Rock Cafe

Sobota

08:00 / Hanácký farmářský trh / Horní náměstí
08:15 / Podzimním údolím Bystřičky okolo bobových drah / RideOn
13:00 / NN NIGHT RUN Olomouc 2017 / Výstaviště Flora
17:00 / SK Sigma Olomouc - FK Jablonec / Andrův stadion
19:00 / S. Rachmaninov: Vocalise P. Mascagni: Messa di Gloria / Kostel Panny Marie Sněžné
20:00 / Purple Rainbow / Bounty Rock Cafe
20:00 / Rezavé struny live: Kochlea / Blues Bar Garch

Neděle

14:00 / Tučňáci na arše / Divadlo na cucky
14:30 / Sergej Rachmaninov – Fryderyk Chopin: Dáma s kaméliemi / Moravské divadlo
16:00 / NA KOUZELNÉM PALOUČKU S JŮ A HELE / LOUDADLO / Divadlo na Šantovce
17:00 / Olomouc - Jihlava / Zimní stadion
17:30 / KUCHAŘSKÁ DÍLNIČKA / DIVADLO NA ŠANTOVCE A RESTAURACE LOBSTER / Divadlo na Šantovce
18:00 / NightRide řijen 2017 / RideOn
20:00 / Partička / Kino Metropol

V pátek večer můžete vyrazit na Turné mezi vlaky na kterém se, jako hlavní host, představí oblíbená česká zpěvačka Emma Smetana. Pozvání na vystoupení přijali i Michal Hrůza a Thom Artway. Vstupné na akci je dobrovolné, přičemž veškeré vybrané prostředky poputují na charitu. Máte-li chuť na divadlo, můžete vyrazit do  Divadla Tramtarie. Na programu bude od sedmi večer hit Kabaret nahatý Shakespeare, který si oblíbili diváci napříč generacemi. Hrát se bude i v kině Metropol, kde je na programu divadelní komedie Vše o mužích. A pět let po premiéře Polské krve se na jeviště Moravského divadla dostává další opereta Oskara Nedbala – neméně populární a znovu zasazená do slovanského prostředí. Ve Vinobraní se podíváme do Chorvatska, hostiteli nám budou Michaela Doleželová a Roman Vencl, pro něž je to po inscenování Mozartovy Kouzelné flétny další výlet do světa hudebního divadla. Vinobraní startuje v sedm večer. Zavítat můžete v pátek večer i na koncert. V Bounty Rock Cafe se chystá vystoupení kapely ZíZí Top - Czech Revival. Začíná se v osm večer a vstupné je 90 korun.

Také sobotní den toho přinese spoustu. Dopoledne můžete strávit třeba na Hanáckém farmářském trhu. Od osmi hodin na Horním náměstí budete mít možnost zakoupit produkty od tuzemských farmářů, pěstitelů a malovýrobců. Řada z nich je držitelem regionálního značení Haná, Moravská brána a Jeseníky nebo získali ocenění nejlepšího výrobku Olomouckého kraje. Od jedné hodiny se na Výstavišti Flora a v okolí uskuteční NN NIGHT RUN Olomouc 2017. Akce přinese bohatý doprovodný program a hlavně běžecké noční městské závody. Současně proběhne NIGHT RUN 10 kilometrů a AVON BĚH na podporu boje proti rakovině prsu. Milovníci fotbalu jistě ocení desáté kolo, ve kterém se na Andrově stadionu proti sobě postaví SK Sigma Olomouc a Sigma FK Jablonec. Zápas začíná v pět hodin odpoledne. Bounty Rock Cafe láká na koncert Purple Rainbow. Vstupné na něj je 150 korun a představení startuje v osm hodin večer, kompletní repertoár naleznete v našem Kalendáři akcí. A hrát se bude i v Blues Baru Garch. Tady je na programu hudební pořad rádia Up Air, Rezavé struny, které tentokrát představí muzikantské trio Kochlea

RideOn si na sobotu a neděli připravil příjemný sportovní program. V sobotu se můžete vydat na vyjížďku Podzimním údolím Bystřičky okolo bobových drah a v neděli na vás čeká večerní projížďka NightRide říjen 2017

A neděle bude tentokrát patřit především dětem. Velké tučňáčí dobrodružství pro celou rodinu si připravilo Divadlo na cucky. Roztomilá groteska Tučňáci na arše odstartuje ve dvě hodiny. Loutková revue s úžasnými efekty, na které se přijdou podívat i oblíbené pohádkové postavy, se chystá v Divadle na Šantovce. NA KOUZELNÉM PALOUČKU S JŮ A HELE začíná ve čtyři hodiny a lístek stojí 99 korun. Po představení můžou malí kuchtíci navštívit Kuchařskou dílničku v restauraci Lobster. Tady si děti vyrobí pizzu, na které si následně i pochutnají. Od pěti odpoledne můžete zajít povzbudit olomoucké hráče na Zimní stadion. Ve třináctém kole hokejové extraligy se Olomouc utká s Jihlavou. Ve večerním čase rozesměje kino Metropol šestice známých šílenců, které dobře znáte z televizní obrazovky. Oblíbená Partička od osmi hodin.

Krásný víkend všem!

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová