Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 1.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Těžko si vytváříme šance, řekl Hubník

Sport

4.3.2021

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisté SK Sigma Olomouc měli pro dvě domácí utkání v řadě jasný plán – zněl získat šest bodů. Za soupeře v nich měli Brno a Zlín, splnili jen na padesát procent. Prvního soupeře porazili, s druhým prohráli. A porážka se Zlínem, navíc z penalty, nebyla rozhodně důvodem ke spokojenosti. „Těžko se mi to hodnotí. Každý si musí sáhnout do svědomí, jestli na hřišti odvedl maximum. Je otázka na trenéra, jak to bude hodnotit,“ řekl kapitán SK Sigma Roman Hubník.

Zápas rozhodla zbytečná penalta, což se stalo v této sezoně už opakovaně.
Byl to klíčový moment. Beneš chtěl odkopnout balon, útočník mu tam strčil nohu, kterou trefil. Beny říkal, že to penalta byla. Akorát se řešilo, jestli faul byl mimo vápno nebo uvnitř. Tento moment rozhodl. Ale my jsme za celý zápas moc šancí neměli, soupeř dobře bránil. Pro nás to byl takový hodné blbý zápas.

Už jste zmínil, že šanci moc nebylo, jen nějaké po standardkách. V čem byl problém?
Myslím, že jsme měli hrát vice přes kraje. Vice se tlačit do centrů. Máme málo centrů, málo zakončení, těžko si šance vypracováváme. Naštěstí jsme měli nějaké alespoň ze standardek. Ale měli bychom na tom zapracovat.  Více centrů a přesnosti ve finální části.

Po standardce jste měl šanci i vy osobně, ve druhém poločase hlavou dal málem gól. Brankář ale nakonec míč nějak zastavil, takže video gól potvrdit nemohlo.
Dostal jsem krásný centr z rohu a chtěl jsem to trefit na přední tyč. Viděl jsem, jak míč letí k tyči. Pak se to tam nějak odráželo. Ale jestli byl míč za čárou nebo ne, to nemůžu stoprocentně říct. Někdo říká, že ano, jenže žádný záběr, který by to potvrdil, video rozhodčí neměl. Takže to neuznali.

Ještě jste měl jednu šanci v prvním poločase. Tam také moc nechybělo.
Dalo se to trefit. Čekal jsem, že se míč ke mně dostane. Ale myslel jsem, že brána je trošku jinde. Byla to velká šance, dalo se to proměnit. Kdybych alespoň trefil bránu, tak z toho něco mohlo být.

Sigma ztrácí zbytečně doma zápasy, což ji stojí posun tabulkou. Proč to tak je? Co je špatně?
Čekali jsme, že Zlín bude hrát víc dozadu, což také hrál. A že bude hrát na brejky a čekat na naše chyby. My jsme se tam nemohli dostat, chybělo tam více agresivity, jak už jsem řekl více centrů a zakončení, také více klidu v předfinální a finální fázi. To nás sráží. S Brnem jsme měli jednu šanci a získali tři body, tak potom se Zlínem jsme zase díky penaltě ztratili.

Je prohra se Zlínem velkou ztrátou v případně boji o pohárové umístění v tabulce?
Samozřejmě. Hráli jsme dva zápasy doma a jedeme do Plzně. Chtěli jsme ta utkání zvládnout, vyšlo tam to s Brnem, se Zlínem jsme to bohužel nezvládli. Soupeři před námi sbírají body, už je tam větší rozdíl. Ale uvidíme v dalších kolech.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip