Reklama

Středa 1. května 2024, dnes je Svátek práce, venku je 17.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Studánka mládí zdobí vestibul základní školy Nedvědova

Zprávy z regionu

6.3.2021

Autor: red

V posledních dvou letech nebyla k vidění půvabná skleněná mozaika, která dříve zdobila stěnu vedle vchodu mateřské školy Nedvědova. Při rekonstrukci vnějšího pláště budovy byla mozaika sejmuta a už se na své původní místo nevrátila.

Foto: Michal Folta

Přestěhovala se totiž na čas do městského depozitáře, kde čekala, až město najde to správné místo pro její novou instalaci. "A takové vhodné místo jsme v závěru loňského roku opravdu našli," říká primátor Mirek Žbánek, který přesun hodnotné mozaiky z depozitáře zpět na stěnu inicioval. Projekt k nové instalaci díla následně zpracoval olomoucký akademický sochař Martin Lubič.

Mozaika nazvaná Studánka mládí, která vznikla v letech 1976 až 1977 ve spolupráci známé olomoucké grafičky Anny Grmelové a mozaikáře Františka Tesaře, se nyní přesunula na čestné místo ve vestibulu nedaleké základní školy. "Jsem rád, že mozaika i nadále zůstává mezi dětmi, kam odjakživa patřila a navíc bude chráněna před vandaly i rozmary počasí, které jí moc neprospívaly," dodal primátor. Ve vestibulu okolo rozměrného výtvarného díla s poetickým motivem budou chodit nejen zdejší školáci, ale i veřejnost, protože právě tudy vede cesta k bazénu a dalším sportovištím, která využívají různé sportovní oddíly.

A pokud chcete vědět o půvabné mozaice více, škola jí věnovala speciální kapitolu na svém webu →

Reklama

Los Capolitos

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Los Capolitos je síť mexických restaurací typu fast casual, založená na autentickém a chutném jídlu, mladém a energickém kolektivu, moderních techologiích a úsměvu zdarma. Držíme se toho...