Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam na střední? Máme pro vás velký přehled Dnů otevřených dveří na olomouckých školách

Tipy a názory

9.1.2020 aktualizováno 29.1.2020 11:10

Lenka Šimková

Gymnázium, střední škola, nebo odborné učiliště? Jestli si lámete hlavu nad tím, kam přihlásit vaše dítě, nebo nevíte, zda ho vybraný obor bude v praxi bavit, není nic lepšího, než si školu pořádně prohlédnout na Dni otevřených dveří. Zde se dozvíte nejen požadavky na studium a zvládnutí cizích jazyků, ale u odborných škol uvidíte i praktické výstupy z daného oboru. Podívejte se na náš velký přehled středních škol v Olomouci a blízkém okolí a poznačte si do kalendáře jejich dny otevřených dveří.

STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ EMANUELA PÖTTINGA A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY OLOMOUC
Adresa: Pöttingova 2, Olomouc
Kontakt: www.epol.cz
Info o škole: Škola působí ve vzdělávání zdravotnických pracovníků od roku 1948, poskytuje úplné střední a vyšší odborné vzdělání a patří dnes k největším zdravotnickým školám v České republice. Škola nabízí žákům a studentům možnost ubytování na domově mládeže.
Den otevřených dveří: 
- už proběhl

OBCHODNÍ AKADEMIE
Adresa: tř. Spojenců 11, Olomouc
Kontakt: www.oaol.cz  
Info o škole: Škola nabízí středoškolské odborné vzdělání zakončené maturitní zkouškou ve dvou čtyřletých oborech Obchodní akademie a Ekonomické lyceum se zaměřením na ekonomiku, účetnictví a s rozšířenou výukou anglického jazyka a práce na počítači.
Den otevřených dveří: 
- už proběhl

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA OBCHODU A SLUŽEB
Adresa: Štursova 14, Olomouc
Kontakt: www.stursovka.cz  
Info o škole: Škola nabízí tříleté obory s výučním listem jako cukrář, pekař, aranžér, kadeřník, operátor skladování nebo kuchař. Dále také nástavbový obor podnikání.
Den otevřených dveří:
- úterý 11. února 2020 od 9:00 (pouze informačního rázu)

STŘEDNÍ ŠKOLA POLYTECHNICKÁ
Adresa: Rooseveltova 79, Olomouc
Kontakt: www.ssprool.cz  
Info o škole: Škola nabízí studium ve tříletých oborech s výučním listem, čtyřletých s maturitou a odborná nástavbová studia s maturitou. Specializuje se především na výuku auto oborů, strojních a stavebních řemesel i dřevo oborů. Možnost ubytování ve vlastním domově mládeže.
Den otevřených dveří:
- už proběhl

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA ELEKTROTECHNICKÁ
Adresa: Božetěchova 3, Olomouc
Kontakt: www.spseol.cz 
Info o škole: Škola poskytuje vzdělání v oborech Elektrotechnika se zaměřením na automatizační a komunikační systémy a Technické lyceum. Oba obory jsou čtyřleté zakončené maturitní zkouškou. Možnost využít navazující studium na VOŠ v oboru Aplikace výpočetní techniky ve dvou zaměřeních - ekonomika a telekomunikace. Ubytování zajišťuje Domov mládeže při SŠP Rooseveltova 79, Olomouc. 
Den otevřených dveří:
- středa 18. března 2020 od 8:30 do 16:30 (Den otevřených dveří VOŠ)

STŘEDNÍ ŠKOLA POLYGRAFICKÁ
Adresa: Střední Novosadská 55, Olomouc
Kontakt: www.polygraficka.cz 
Info o škole: Ideální škola pro ty, které zajímá práce s počítačem, tisk, fotografování a internet. Škola nabízí čtyřleté obory grafik pro média, operátor tisku, polygrafie a designér obalů. Všechny nabízené obory jsou zakončené maturitní zkouškou. Ubytování lze využít v Domově mládeže SŠP Rooseveltova 79, Olomouc.
Den otevřených dveří:
- Pro zájemce o studium na naší škole nabízíme také možnost individuální prohlídky. V případě zájmu nás kontaktujte na tel.: 777 074 053 nebo e-mailu: skyva@polygraficka.cz 

Na některých Dnech otevřených dveří čekají zájemce praktické ukázky toho, co se žáci v průběhu studia naučí.

Foto: Jan Procházka

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ A OBCHODNÍ
Adresa: Kosinova 4, Olomouc
Kontakt: www.kosinka.com   
Info o škole: Škola zajišťuje výuku v oborech elektrotechnických, strojírenských a obchodních, na výběr jsou jak výuční tříleté obory, tak čtyřleté obory zakončené maturitní zkouškou. Součástí školy jsou tři vzájemně oddělená pracoviště. Hlavní budova školy, ve které probíhá teoretická výuka, je v ulici Kosinova 4, Olomouc, odborný výcvik probíhá U podjezdu 11 a domov mládeže pro žáky dojíždějící ze vzdálenějších míst naleznete na tř. 17 listopadu v Olomouci.
Den otevřených dveří: 
- už proběhl

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ
Adresa: 17. listopadu 995, Olomouc
Kontakt: www.spssol.cz   
Info o škole: Škola nabízí čtyřleté obory zakončené maturtiní zkouškou zaměřené na oblast strojírenství. Ubytování lze využít v Domově mládeže SŠP Rooseveltova 79, Olomouc nebo v domově mládeže SŠ logistiky a chemie, U Hradiska 29, Olomouc. Ubytování studentů SŠ starších 18 let je možné také na kolejích Univerzity Palackého, které jsou v přímé blízkosti školy.
Den otevřených dveří:
- Výukový den pro žáky ZŠ: středa 12. února 2020 od 8:00 do 12:00

STŘEDNÍ ŠKOLA LOGISTIKY A CHEMIE
Adresa: U Hradiska 29, Olomouc
Kontakt: www.sslch.cz  
Info o škole: Škola nabízí chemické i ekonomické obory zakončené maturitní zkouškou, dále také tříletý obor manipulant poštovního provozu a přepravy. Pro žáky, kteří mají komplikované dojíždění, nabízí škola ubytování ve vlastním domově mládeže, který je umístěný v těsné blízkosti školy.
Den otevřených dveří:
- už proběhl

STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSKÁ A ZAHRADNICKÁ
Adresa: U Hradiska 4, Olomouc
Kontakt: www.szes-olomouc.cz  
Info o škole: Škola nabízí tříleté učební obory i čtyřleté obory zakončené maturitní zkouškou. Studovat zde můžete obory jako chovatelství, zahradnictví, agropodnikání nebo obor umělecký kovář a zámečník. Škola nabízí také nástavbový obor podnikání pro absolventy všech tříletých učebních oborů. Možnost využít vlastního ubytování v Domově mládeže U Hradiska.
Den otevřených dveří: 
- pátek 31. ledna 2020
- 25. a 26. června 2020 - Farmářův den

SLOVANSKÉ GYMNÁZIUM
Adresa: tř. Jiřího z Poděbrad 13, Olomouc
Kontakt: www.sgo.cz  
Info o škole: Slovanské gymnázium je nejstarším českým gymnáziem na střední a severní Moravě. Škola sídlí ve dvou rozlehlých budovách. V kmenové budově na třídě Jiřího z Poděbrad 13 je umístěno ředitelství, třídy čtyřletého studia a vyšších ročníků osmiletého studia. Na odloučeném pracovišti v Pasteurově ulici 19 sídlí česko-francouzská sekce a první čtyři ročníky osmiletého studia.
Den otevřených dveří: 
- už proběhl

GYMNÁZIUM HEJČÍN
Adresa: Tomkova 314, Olomouc
Kontakt: www.gytool.cz  
Info o škole: Gymnázium poskytuje střední všeobecné vzdělání ve čtyřletém, šestiletém nebo osmiletém studijním programu. Gymnázium má moderní výukové prostory včetně rozlehlého sportovního areálu a také má partnerské vztahy s gymnázii ze Švýcarska, Holandska, Francie a Španělska.
Den otevřených dveří:
- už proběhl

GYMNÁZIUM ČAJKOVSKÉHO
Adresa: Čajkovského 9, Olomouc
Kontakt: www.gcajkol.cz  
Info o škole: Gymnázium poskytuje širokou nabídku profilací. Kromě tradičního čtyřletého a osmiletého typu studia je to také obor šestiletý pro absolventy 7. tříd základních škol – bilingvní studium španělského jazyka.
Den otevřených dveří: 
- středa 12. února 2020 (zaměřen jen na výuku jazyků)

Foto: Depositphotos.com

GYMNÁZIA A STŘEDNÍ ŠKOLY V OKOLÍ OLOMOUCE

Sigmundova střední škola strojírenská, Lutín
Adresa: Jana Sigmunda 242, Lutín
Kontakt: www.sigmundovaskola.cz 
Info o škole: Škola poskytuje vzdělání s výučním listem nebo maturitou ve strojírenských oborech.
Den otevřených dveří:
- už proběhl 

Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov
Adresa: Školní 164, Uničov
Kontakt: www.unicprum.cz  
Info o škole: Škola nabízí tříleté učební obory i čtyřleté obory zakončené maturitní zkouškou. Kromě strojírenských oborů v nabídce naleznete i stavebnictví či obchodní akademii. Škola dále nabízí možnost ubytování ve vlastním domově mládeže, který je součástí areálu.
Den otevřených dveří:
- středa 12. února 2020 od 10:00 do 17:00

Střední odborná škola Litovel
Adresa: Komenského 677, Litovel
Kontakt: www.soslitovel.cz  
Info o škole: Škola nabízí zájemcům profesní vzdělání v učebních oborech cukrář, kuchař-číšník, elektrikář, výrobce potravin - pivovarník, sladovník a výrobce potravin - mlékař. Absolventi tříletých oborů mají možnost pokračovat dvouletým nástavbovým studiem zakončeným maturitou. Možnost využít vlastní ubytování v budově školy.
Den otevřených dveří:
- už proběhl

Střední odborná škola lesnická a strojírenská
Adresa: Opavská 8, Šternberk
Kontakt: www.sou-stbk.cz  
Info o škole: Škola nabízí tříleté učební obory lesní mechanizátor, zahradník/zahradnice, opravář lesnických strojů, obráběč kovů, mechanik opravář motorvých vozidel a dvouletý nástavbový obor podnikání zakončený maturitní zkouškou.
Den otevřených dveří:
- už proběhl

Gymnázium Jana Opletala, Litovel
Adresa: Opletalova 189, Litovel
Kontakt: www.gjo.cz  
Info o škole: Státní všeobecné gymnázium s více jak stoletou tradicí, které nabízí čtyřletý a osmiletý vzdělávací program.
Den otevřených dveří: 
- už proběhl

Gymnázium Uničov
Adresa: Gymnazijní 257, Uničov
Kontakt: www.gymun.cz  
Info o škole: Všeobecné osmileté a čtyřleté gymnázium v Uničově.
Den otevřených dveří: 
- už proběhl