Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 11.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Šternberk v letošní ligové premiéře podlehl Ostravě

Sport

4.10.2020

Na vítězné vlně dál jedou volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc. Třetí ligové vítězství v nové sezoně si vysokoškolačky připsaly v Přerově, kde zvítězily 3:0. Sokol Šternberk strávil první tři ligová kola v karanténě a po pohárové výhře ve Frýdku-Místku svou extraligovou premiéru v tomto ročníku nezvládl. Doma prohrál s Ostravou hladce ve třech setech.

V Přerově byl dlouho k vidění vyrovnaný zahajovací set, v němž jen jednou výrazněji odskočily hostující favoritky (12:15). Domácí volejbalistky ale nesložily zbraně, postupně se dotahovaly a v koncovce se dokonce dostaly do vedení (22:21). Poslední čtyři body a výhra 25:22 však patřily Olomouci.

Osud druhého setu se rozhodl prakticky hned na jeho začátku. Přerovanky se trápily na příjmu a pestrá hra hostů slavila úspěch. Domácí kouč se snažil střídáním změnit výsledek, ale moc to nepomohlo. Povedený blok hostů ukončil tuto část velmi záhy - 14:25.

Naopak napínavou podívanou přineslo třetí dějství. V úvodu za stavu 2:0 rozhodčí nejprve připsali bod domácím a po změně verdiktu dostal vehementně protestující trenér Přerova Vlček žlutou kartu. Rozhodujícím momentem byla pětibodová šňůra Olomouce ze stavu 11:8 na 11:13. Přerovské hráčky však nadále bojovaly a držely naději na úspěch. V těsném závěru při mečbolech oba týmy servírovaly do autu, po tom z ruky přerovské Kotlabové bylo dobojováno - 23:25 a 0:3.

„Dnes to byl z naší strany docela špatný výkon. Utrápené vítězství, neplnili jsme taktické pokyny, které jsme si řekli před zápasem. Vždycky nám spíše pomohl soupeř. Do dalších zápasů se z toho musíme poučit a jít do toho dle domluvených taktických pokynů,“ neskrýval se alibisticky za hladké třísetové vítězství šéf olomoucké lavičky Petr Zapletal.

„Od nás to byl pěkný zápas. Lidi na nás můžou být pyšní, protože jsme bojovali. Hráli jsme pěkný volejbal. Bohužel dva sety 22:25 a 23:25, možná máme strach. Na druhé straně soupeř má kvalitu, i když nehrál v nejsilnější sestavě. Měla to být jasná záležitost, a to určitě nebyla. I trenér Olomouce uznal, že jsme je potrápili. To je důkaz, že se neflákáme, trénujeme, byť v omezeném počtu. Věříme tomu, že při té poctivé práci brzy vyhrajeme,“ chválil naopak trochu paradoxně trenér poraženého celku Radim Vlček.

Další ligové utkání čeká Olomoučanky už ve čtvrtek 8. října. V předehrávce 14. ligového kola se od 18 hodin představí v Brně na palubovce Králova Pole.

Volejbal Přerov - VK UP Olomouc 0:3 (-22, -14, -23)

Rozhodčí: Možnár, Trumpeš. Čas: 75 minut. Diváků: 80.
Přerov: Kotlabová, Dlouhá, Diatková, Polášková, Boudová, Zatloukalová, libero A. Kulová. Střídaly:  Semerádová, Plešingrová, Köhlerová.
Olomouc: Gogičová, Nová, Kofieová, Pilepičová, Schlegelová, Madsenová, libero D. Kulová. Střídaly: Valková, Stümpelová.

Ke svému úvodnímu extraligovému utkání sezony nastoupil Šternberk bez první smečařky Herdové, která z důvodu epidemiologické situace nadále pobývá doma na Slovensku. Zastoupit ji tak musely zkušená Oborná a teprve šestnáctiletá Nikola Látalová. Po vyrovnaném úvodu prvního setu se oba týmy tahaly až do stavu 15:15, pak ale hostující Ostravanky přidaly čtyři body v řadě (15:19) a vykročily k výhře 25:17.

Také začátek druhé sady patřil hostům (3:5), ale domácí volejbalistky se snažily držet krok (6:7, 7:8). Následně se Ostravě začalo dařit v útočné fázi a především aktivní Žarnovická byla za zvýšením náskoku soupeře na 17:12. Tuto výhodu už hráčky z moravskoslezského pomezí udržely a po vítězství 25:18 vedly 2:0.

Na začátku třetího dějství se dařilo Sokolu diktovat až do stavu 9:8 tempo, jenže následovala další bodová série Ostravy (10:11, 12:18) a utkání spělo k rychlému konci. Ten nastal s posledním míčem za stavu 16:25 z pohledu domácích a hosté se tak mohli radovat z třísetové výhry i tří bodů.

„Šternberk je letos velmi ambiciózní tým, a to ještě víc než v předchozích letech. Má nové zahraniční posily, také proto jsem rád za takovýto výsledek. Dnes to bylo pro nás jednoznačné až na nějaké menší zádrhele ve třetím setu. Jinak jsme měli utkání pod kontrolou a byli jsme lepším týmem. Holkám děkuji za předvedený výkon a děkuji i fanouškům, že přijeli, protože nevím, kdy se s nimi zase uvidíme,“ připomněl ve svém zápasovém hodnocení ostravský kouč Zdeněk Pommer očekávané vládní restrikce.

„Ostrava je velice kvalitní soupeř, a to nám dnes ukázala jak kombinačně, tak útočně. Určitě nás dnes předčila v razanci na útoku i blokařsky a zaslouženě vyhrála. Já musím z našeho týmu pochválit mladou Nikolu Látalovou, která ve svých šestnácti letech zápas velmi dobře zvládla,“ zmínil domácí kormidelník Jan Drešl.

Jeho tým by měl už toto úterý od 18 hodin nastoupit v Brně k dohrávce prvního ligového kola proti Královu Poli.

TJ Sokol Šternberk - TJ Ostrava 0:3 (-17, -18, -16)

Rozhodčí: Slezák, Ištvanech. Čas: 71 minut. Diváků: 120.
Šternberk: Šmídová, Oborná, Bakowská, Wańczyková, N. Látalová, Kneiflová, libero: Slavíková. Střídaly: Jarošová, Kořínková.
Ostrava: Hrdličková, Zemanová, Žarnovická, Štrbová, Kalusková, Pospíšilová, libero Chevalierová. Střídaly: Kašparová, Žolnerčíková, Jedličková, Nečasová. (red)

Reklama

SPEA Olomouc, s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví

Naše zdravotnické zařízení Vám nabízí komplexní zdravotní péči od chvíle, kdy Vás přivezou z porodnice, až do konce Vašeho života, včetně péče stomatologické. Protože v našem zdra...