Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 13.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Šternberk doma nestačil na Olymp

Sport

18.10.2019

Proti soupeřům, kteří mají v letošní soutěžní sezoně ty nejvyšší ambice, se v 6. extraligovém kole představily volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc i Sokola Šternberk. Vysokoškolačky na půdě liberecké Dukly potvrdily stoupající formu a zvítězily bez větších komplikací 3:0, Sokol doma proti Olympu i přes nadějný začátek nepřekročil svůj stín a Pražankám podlehl ve třech sadách.

Dukle se proti Olomouci nepovedl vstup do zápasu a trenér Gálík si oba své oddechové časy vybral poměrně záhy - za stavu 5:11 a 7:15. Domácím volejbalistkám to však nepomohlo a v úvodní sadě uhrály jen 18 míčů.

I na začátku druhého setu začala univerzita dobrým servisem a brzy to bylo 0:3. Liberečanky kupily chybu za chybou a skóre postupně narůstalo ve prospěch hostí (4:10, 5:15). Znovu rychlá sada tentokrát přinesla konečný stav 16:25.

Až ve třetím dějství se Dukla vedlo alespoň zpočátku lépe (5:1). Jenže poté se na servis dostala Trnková a Hanačky i díky ní průběh rychle otočily (6:9). Tento moment domácí výběr definitivně zlomil a utkání skončilo pro něj krutým výsledkem 15:25 a 0:3.

„Co jsme si řekli před zápasem, to jsme dodrželi. Zápas jsme vyhráli servisem a blokem,“ hodnotil stručně krátký duel olomoucký kouč Petr Zapletal.

„Omlouvám se divákům, že se nám zase nepodařilo doma vyhrát. Už je to další zápas, kdy naše bojovnost a hloupé chyby sráží náš výkon. Na druhou stranu Olomouc byl favorit i vůči našemu zdravotnímu stavu, ale stále tam není bojovnost a něco, co bychom mohli ukázat. Dnes to bylo slušné na útoku, ale ty hloupé chyby na příjmu a balony zadarmo nás stály lepší výsledek, takže se na to moc koukat nedalo,“ konstatoval domácí trenér Libor Gálík.

Další souboj proti silnému celku tentokrát ze samého čela tabulky čeká vysokoškolačky už tuto sobotu 19. října, kdy doma od 17 hodin přivítají tým VK Brno.

VK Dukla Liberec - VK UP Olomouc 0:3 (-18, -16, -15)

Rozhodčí: Dušek, Činátl. Čas: 64 minut. Diváků: 200.
Liberec: Svobodová, Castillová, Candráková, Vrábelová, Šotkovská, Rutarová, libero Dostálová. Střídaly: Bartošová, Šustrová, Šulcová.
Olomouc: Dudová, Hodanová, Trnková, Orvošová, Michalíková, Bezhandolská, libero Stavinohová.

Sokol měl proti Olympu start do zápasu z říše snů (4:0, 6:1), záhy však bylo vyrovnáno (8:8). I v dalším průběhu úvodního dějství ale byly aktivnější Šternberanky (12:8, 17:11), které ovšem postupně ztrácely půdu pod nohama (17:15, 19:19). Domácí celek naposledy vedl za stavu 21:20, pak ale dostal při podání střídající Fomenkové další direkt (21:24) a sadu prohrál 22:25.

To možná Hanačky poznamenalo a ve druhé části to bylo i díky servisům hostující Ovečkové rázem 2:11. Sokol se za podpory domácí haly dotáhl na 12:14, od stavu 15:19 už však nezískal jediný bod a prohrál 15:25.

A tragicky načaly Šternberanky také třetí set (1:6, 3:10), Znovu sice dokázaly zabojovat (10:17, 18:19), opět ale chyběl krůček. Po výsledku 21:25 bylo v hale Ecce Homo dobojováno.

„Jeli jsme sem s obavou a vědomím, že jsme se Šternberkem nedávno prohráli v Olomouci na přípravném turnaji ve třech setech. Soupeř má nový kádr, což je vždy ošidné. Také u nás jsou dvě zahraniční posily, které se teprve seznamují s halami v extralize. Do utkání jsme nevstoupili dobře, zpočátku jsem musel zvýšit hlas, ale další pasáže jsme zvládli i díky tomu, že jsme byli lepším a konsolidovanějším týmem. Rozhodlo se hlavně v koncovkách jednotlivých setů,“ hodnotil hostující kormidelník Stanislav Mitáč.

„Jsem rád, že jsme s kvalitním a favorizovaným Olympem hráli dvě sady vyrovnané utkání. Škoda prvního setu, kdy jsme to měli ve vlastních rukou, naopak ve druhém dějství prokázal soupeř svou třídu a nepustil nás k ničemu. Ve třetím setu jsme se sice dotahovali, ale v koncovce jsme vlastními chybami nechali hosty utkání dohrát,“ řekl šéf domácí lavičky Jan Drešl.

Ve sobotu 19. října se Šternberanky představí na palubovce vicemistrovského Prostějova.

TJ Sokol Šternberk - PVK Olymp Praha 0:3 (-22, -15, -21)

Rozhodčí: Vachutka, Trumpeš. Čas: 72 minut. Diváků: 100.
Šternberk: Karabinovičová, Kofieová, Šmídová, Schandlová, Kneiflová, Mazurová, libero: Zilbermanová. Střídaly: Sifferlenová, Kořínková, Gogová, Ambrůzová.
Olymp: Černá, Šimáňová, Ovečková, Denysovová, Purchartová, Kalhousová, libero Pešková. Střídaly: Fomenková, Smutná, Komárková.

Reklama

Květinářství Pugét s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Květinářství

Květiny mluví nejkrásnějším jazykem světa...U nás mu porozumíte. Navštivte naše květinářství v samotném centru Olomouce. Těšíme se na vás!