Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Štěpán Kellner: Více peněz pro okrajové části města. Dobře žít chtějí lidé všude!

Advertorial

14.9.2022

Autor: PR článek

Se životem v Olomouci je většina lidí spokojena. Potvrzují to relevantní průzkumy a stejně tak i rozhovory s náhodně vybranými lidmi v ulicích města. Mnozí k tomu ovšem dodávají, že nejvíce pozornosti i financí se v Olomouci věnuje centru. Tak by to ovšem být nemělo, spokojený život v příjemném prostředí si zaslouží i lidé v dalších městských částech.

Štěpán Kellner

"V oblasti podpory jednotlivých městských částí jde Olomouc určitě dobrým směrem a první úspěchy jsou znatelné. Městské části pravidelně dostávají své vlastní prostředky na investice, které místní lidé považují za důležité. Teď jde o to, aby tento trend pokračoval jednoznačně dál a do větší hloubky," říká Štěpán Kellner, dvojka koalice SPOLU Olomouc.

Díky fungující spolupráci se dnes v městských částech opravují chodníky, lavičky, dětská hřiště a různý mobiliář. "Celkově se tak za posledních pár let povedlo zvládnout kolem tří stovek projektů, které si vybrali sami obyvatelé konkrétních částí města," upřesňuje Štěpán Kellner. Přesto podle něj zůstává řada témat, která je potřeba dotáhnout a řešit.

Je fakt, že většina důležitých investičních akcí se stále odehrává v centru. Peněz pro komise městských částí zatím není tolik, kolik by bylo třeba, a tak leckde přetrvávají problémy s chabou údržbou chodníků či pomalým budováním přechodů pro chodce. "Někde dosud chybí dětská hřiště nebo sportoviště a místní se doposud nemají kde scházet ke společenským akcím," připomíná Štěpán Kellner. Některé okrajové části města dlouhodobě trápí nadměrná dopravní zátěž. "Tohle jsou věci, které prostě musíme řešit, protože odpovídáme za podmínky ke spokojenému životu ve kterékoliv části města. Beru to za sebe jako jednu z našich priorit," vzkazuje kandidát Štěpán Kellner a představuje seznam konkrétních cílů pro jednotlivé městské části:

  • Větší zřetel na okrajové části města.
  • Nové bezpečné přechody pro chodce – v Hejčíně, Droždíně, Nedvězí, Slavoníně, Lošově, Chválkovicích, na Lazcích.
  • Opravy silnic a chodníků – v Nemilanech, Neředíně, Týnečku, na Lazcích, v Lošově, v Droždíně, v Holici, v Hodolanech a na Bělidlech a Nových Sadech.
  • Rekonstrukce městských budov a školských zařízení – v souvislosti se snižováním jejich energetické náročnosti – školu v Černovíře, hasičskou zbrojnici v Chomoutově.
  • Nové úsporné veřejné osvětlení v Lošově a jeho postupná modernizace také v dalších městských částech.
  • Podpora sborů dobrovolných hasičů, amatérských sportovních klubů a dětských zájmových oddílů ve všech městských částech.
  • Zpřístupnění objektů detašovaných pracovišť magistrátu pro spolkovou a komunitní činnost a provozovny drobných služeb.

zadavatel/zpracovatel SPOLU