Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 8.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Stavba tramvajové trati na Nové Sady přinese v dubnu změny v automobilové dopravě i v MHD

Zprávy z regionu

4.4.2021

Autor: red

Stavba tramvajové trati na Nové Sady má za sebou první měsíc. Během něj byla připravena plocha stavby vykácením předem vybraných stromů a zbourán dům v Rooseveltově ulici, který stál v cestě pokračování trati. V dubnu se těžiště stavebních prací přesune do Zikovy ulice. Pracovat se ale bude i na jiných místech.

Díky pokračování tramvajové trati už nebudou linky č. 3 a 5 končit na zastávce Trnkova

Foto: Jan Procházka

Hlavní stavební práce se pro další týdny přesunují do Zikovy ulice a v místě přibude několik změn, které se dotknou jak individuální automobilové dopravy, tak částečně i MHD. Hned po Velikonocích, tedy v úterý 6. dubna začne v Rooseveltově ulici částečná uzavírka komunikace, ovšem při zachování obousměrného provozu. Týká se to úseku od současné konečné zastávky po křižovatku se Zikovou ulicí. Omezení potrvá do konce září. 

Ke stejnému datu, tedy k 6. dubnu, začne úplná uzavírka silnice, které vede od Trnkovy ulice k domu sociálních služeb. Průjezd z Trnkovy na Skupovu ulici zůstane zachován. Tato uzavírka potrvá do konce července.

Od 12. dubna bude zcela uzavřena vozovka v části Zikovy ulice od křižovatky s Rooseveltovou po Werichovu ulici. Uzavírka je plánována do konce července. Příjezd k supermarketu Albert bude zajištěn přes parkoviště sousedního Penny Marketu. Uzavírka části Zikovy ulice, ovlivní od 12. dubna také provoz autobusových linek č. 10, 16 a 29, které budou provozovány dle výlukových jízdních řádů uveřejněných na zastávkových označnících a také na webových stránkách www.dpmo.cz

Linka č. 10 bude obousměrně vedena mezi zastávkami Autobusové nádraží podchod a Fakultní nemocnice/Hotelový dům po objízdné trase ulicemi Tovární a Velkomoravská. Na objízdné trase bude obsluhovat zastávky Velkomoravská a Zenit. Zastávky Trnkova, Zikova a Povel, škola nebudou linkou č. 10 obsluhovány. Vzhledem ke kratší trase bude jízdní doba linky zkrácena o dvě minuty.

Linka č. 16 bude ve směru na Nové Sady vedena mezi zastávkami U Botanické zahrady a U Rybářského stavu po objízdné trase ulicemi Schweitzerova, Velkomoravská a Rooseveltova. Na objízdné trase bude obsluhovat zastávky Zenit a Trnkova. Zastávky Povel, škola směr Zikova a Zikova nebudou linkou č. 16 obsluhovány. V opačném směru bude linka vedena beze změny.

Linka č. 29 nebude obsluhovat zastávku Zikova. Spoj s původním odjezdem ze zastávky Zikova v čase 7:19 bude nově veden až ze zastávky Trnkova v 7:20.

Veškeré informace o postupu prací i o případných omezeních v organizaci dopravy, parkování a MHD najde veřejnost na speciální webové stránce tramvaj.olomouc.eu. Aktuální informace budou zveřejňovány také v místě stavby.

Reklama

Morgan’s Restaurant

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Rádi bychom Vás vzali na plavbu plnou skvělého jídla, pití a zábavy, kterou ocení nejen Vaši přátelé, ale také rodina nebo třeba kolegové z práce. To vše v samém srdci Olomouce, v objek...