Reklama

Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Stadion, doprava i odpadové hospodářství. Primátor Žbánek jednal s premiérem

Zprávy z regionu

9.1.2019

Autor: red

O významných investicích Olomouce jednal na novoročním setkání na Úřadu vlády ČR primátor Mirek Žbánek s premiérem Andrejem Babišem.

Foto: Úřad vlády

Na setkání seznámil primátor premiéra s nejdůležitějšími plány města. Hovořilo se o proměně zimního stadionu. Nad projektem výstavby haly řešili za účasti vládního zmocněnce pro sport Milana Hniličky také harmonogram přípravy projektu a možnosti financování. "V případě diskutované výstavby multifunkční haly jde o projekt, který přesahuje rámec města a na jeho financování se musí podílet i kraj a stát. Na tom jsme se shodli s premiérem," sdělil primátor. Právě možnost spolupráce města a státu (respektive jeho věcně příslušných ministerstev) je pro určitá témata klíčová.

Kromě zimního stadionu diskutoval s premiérem i další projekty zahrnuté do Národního investičního plánu. "Jedná se o projekty zejména v oblasti dopravy a odpadového hospodářství, které budou zároveň figurovat v připravovaném dlouhodobém investičním plánu města," objasnil Žbánek.

První novoroční jednání primátora na Úřadu vlády má být začátkem pravidelných setkávání. "Premiér se zajímá o dění v regionu a hodlá se s diskutovanými tématy seznámit i osobně při plánované návštěvě Olomouce," avizoval závěrem Žbánek.

Reklama

Doubravský Dvůr

Katalog firem » Obchod » Farmářské a regionální prodejny

Náš statek Doubravský Dvůr se nachází nedaleko Litovle a navazuje na nejméně 400let starou tradici zemědělského hospodaření. Naše rodina zde žije a pečuje o krávy holštýnského plem...