Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Spolek Trend vozíčkářů chystá na čtvrtek Vánoční benefiční online koncert, který podpoří světová hvězda

Zprávy z regionu

30.11.2020

Autor: red

Vánoční benefiční koncert na podporu Spolku Trend vozíčkářů Olomouc měl proběhnout v prosinci na olomouckém Horním náměstí v rámci tradičních vánočních trhů. Kvůli omezení akcí pro veřejnost však nezbylo nic jiného, než tento koncert uspořádat online. To však benefici na exkluzivitě rozhodně neubere. Podpoří ji totiž zajímavá jména a dokonce jedna legenda. Koncert bude odvysílán 3. prosince od 18:00 hodin na oficiálním facebookovém profilu Spolku Trend vozíčkářů.

A kteří umělci se v jednom programu potkají, aby věnovali olomouckým vozíčkářům své srdce na dlani? Programem provede zpěvák Martin Šafařík, který je letitým podporovatelem Trendu vozíčkářů a nechybí prakticky na žádné jejich větší akci. Pozvání také přijal Ivo Batoušek, bubeník a člen hudební formace Jumping Drums, dále také slovenská zpěvačka Valéria Polčová, kterou můžeme znát z poslední řady soutěže The Voice Česko Slovensko. Ze stejné soutěže pochází Jakub Moulis, který se umístil na druhém místě, a vozíčkáře podpoří ze svého pražského domova. Z Prahy se ke koncertu připojí také finalistka SuperStar a zpěvačka s božským hlasem Alžběta Kolečkářová. Tím největším překvapením bude vystoupení zpěvačky Kathy Kelly z legendární hudební skupiny Kelly Family. Nestává se často, že by české neziskové organizace podporovali zahraniční umělci. Spolku Trend vozíčkářů se však toto nemožné povedlo. Zpěvačku Kathy Kelly k Olomouci pojí letité spolupráce. V hanácké metropoli už dvakrát koncertovala a dokonce během svých tajných návštěv nahrála své nové operní CD s Moravskou filharmonií Olomouc.

"Doba je k živým akcím velice nepříznivá, a tak jsme se domluvili, že neporušíme tradici a Vánoční benefiční koncert se odehraje tak trochu jinak. O část programu se postarají umělci působící v Olomouci a okolí a na dálku nás podpoří další část umělců ze svých domovů v podobě home videa. Velice nás těší, že pozvání přijali všichni tito skvělí lidé, někteří náš Spolek podporují řadu let a je moc krásné, že nám zůstali věrní. Především nás těší, že pozvání přijala úžasná Kathy Kelly a jsem si jist, že o Trendu vozíčkářů ještě uslyšíme. Naše kulturní akce jsou pro veřejnost takovou symbolickou odměnou za to, že nás lidé neustále podporují," prozradil PR manager Milan Papežík.

"Koronakrize se dotkla snad všech neziskových organizací v zemi. Naši osobní asistenti jsou prakticky od března v nasazení a s nynějším pravidelným testováním zažívají jedno z nejnáročnějších období života. Teď už nestačí, aby byli pro handicapované jen fyzickou podporou. Musí jim v době omezení kontaktu s veřejností víc naslouchat a snažit se je podpořit hlavě psychicky, a to víc než kdykoliv jindy. A snaží se o to vlastně všichni naši zaměstnanci, kterým patří velký dík," dodal ředitel Spolku Trend vozíčkářů Tomáš Zrnka.

V rámci tohoto koncertu můžete Spolek podpořit dobrovolným virtuálním vstupným v podobě dárcovské SMS ve formátu DMS TKANICKA 30 nebo DMS TKANICKA 60 nebo DMS TKANICKA 90 na číslo 87777 nebo příspěvkem na účet číslo 1000100014/5500 (Raiffeisen Bank).

Spolek Trend vozíčkářů patří mezi největší poskytovatele služby osobní asistence pro těžce tělesně handicapované spoluobčany. Především náklady na tuto službu osobní jsou velmi vysoké, a tak se Spolek neobejde bez podpory sponzorů a veřejnosti. Mimo osobní asistence nabízí také služby sociální rehabilitace, psychologické poradny, poradny pro odstraňování bariér nebo také provozuje půjčovnu kompenzačních pomůcek a zaměstnává osoby s handicapem.