Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Spolek Trend vozíčkářů chystá Vánoční benefiční koncert. K vidění bude na obrazovce na Horním náměstí

Zprávy z regionu

10.12.2021

Autor: red

Pro netradiční pojetí Vánočního benefičního koncertu se rozhodli ve Spolku Trend vozíčkářů Olomouc. Po zrušení celého kulturního programu na Vánočních trzích se rozhodli koncert na podporu vozíčkářů uspořádat dle plánu, avšak za dodržení všech bezpečnostních pravidel. Budou ho vysílat v sobotu 18. prosince na LED obrazovce na Horním náměstí.

Už třetím rokem se uskuteční Vánoční benefiční koncert na podporu Spolku Trend vozíčkářů Olomouc. Letos však podruhé bude muset proběhnout v netradiční formě. V sobotu 18. 12. bude po celý den promítán na velké LED obrazovce na olomouckém Horním náměstí a Olomoučané mohou Spolek podpořit dobrovolným vstupným.

"Pořadatelé Vánočních trhů v Olomouci nám každoročně vychází vstříc a dávají nám pro náš kulturní program k dispozici pódium na Horním náměstí. Letos však byly podmínky pro živé koncertování nejisté, a tak jsme společně našli jiné řešení. Celý program Vánočního benefičního koncertu předtočíme a budeme ho po celou Zlatou sobotu od 10:00 hodin vysílat na velké LED obrazovce umístěné na pódiu vedle sloupu Nejsvětější Trojice. Protože koncert poběží po celý den ve smyčce, omezíme tak shlukování osob a dodržíme bezpečnost a všechna protiepidemická pravidla," prozradil PR manager Spolku a produkční koncertu Milan Papežík.

"V našem improvizovaném studiu předtočíme koncertní program s umělci z okolí. Jiní umělci nás svým vystoupením podpoří na dálku z jejich domovů a přidá se také několik velkých jmen českého showbusinessu se svými videozdravicemi. Těšit se tak můžete na SuperStar Zbyňka Drdu, skvělou kapelu The Shookies, zpěváka Daniela Fleka, buskerské duo Kláva, lídra kapely Premier Jardu Bobowského, americkou zpěvačku Valerie Lynn nebo zpěváka Jakuba Moulise a mnoho dalších. Kdo by se však na náměstí nemohl dostavit, bude program k dispozici tentýž den od 18:00 hodin na kanále YouTube," uzavřel Papežík.

Ožijí také tradiční zasukované tkaničky

"Olomoucké vozíčkáře můžete podpořit dobrovolným příspěvkem do kasiček, za který obdržíte speciální vánoční zasukované tkaničky. Ty budou červeno-žluté a v těchto barvách bude na podporu našeho Spolku také nasvícen sloup Nejsvětější Trojice. Zasukované tkaničky jsou symbolem stejnojmenné sbírky, která probíhá vlastně po celý rok, a už nyní připravujeme její jubilejní dvacátý ročník, který plánujeme na září příštího roku," prozradil ředitel Spolku Tomáš Zrnka.

Vozíčkáře však můžete podpořit také zasláním DMS ve tvaru DMS TKANICKA 30 nebo 60 nebo 90 na číslo 87777 nebo zasláním dobrovolného příspěvku na transparentní účet číslo 1000100014/5500 (Raiffeisen Bank).