Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Šperky, dřevěné dekorace i elektrický kajak. Květen v Šantovka star(t)s bude patřit ruční tvorbě

Zprávy z regionu

3.5.2023

Autor: red

Květnový program start-upového projektu Šantovka Star(t)s představí veřejnosti řemeslné výrobky talentovaných kreativců. Návštěvníci se mohou těšit na originální rukodělné produkty. Mezi sortimentem najdou šperky, dřevěné dekorace, módní kolekce či revoluční elektrický kajak. Nabídka bude velmi pestrá.

První květnový týden zahájí autorské šperky z minerálů, drahých kamenů, stříbra a chirurgické oceli. Za projektem s názvem Honzovy korále stojí nadšenec Honza Pospíšil, který je se složitou minimalistickou práci naučil jako samouk. A to vše ve svém volném čase! O svém koníčku říká, že jej učí obdivovat krásu detailů.

U atraktivních dekorací zůstaneme také následující týden díky projektu Moniq design. Pro ty, kteří chtějí zkrášlit svůj interiér nabídne tento start-up epoxidové umění ze dřeva. "Vyrábíme originální produkty z masivního dřeva a epoxidové pryskyřice, jako jsou jídelní stoly, konferenční a kávové stolky, ale i dekorace v podobě hodin, prkének a malovaných obrazů. Zaměřujeme se také na celkový interiér od betonových stěrek, světelných podhledů, přes akustické lamely až po designové návrhy vašeho domova. Nejsme jen milovníci dřeva, ale i řemesla a umění," říkají zakladatelé projektu Martin Hubáček a Monika Holemá.

Třetí týden si mohou návštěvníci prohlédnout originální autorskou módu Majerka z dílny Katky Majerové. Ta působí na módním trhu již více než 10 let v obci Hruška u Němčic nad Hanou. Talentovaná autorka navrhuje vlastní slušivé modely. Je zároveň u všech fází výroby od střihu, tisku až po následný osobní prodej.

Na poslední týden se mohou těšit fanoušci jízdy na kajaku. V Šantovka Star(t)s bude totiž k vidění projekt Emogi nabízející revoluční elektrický kajak s ovladačem. Disponuje totiž patentovaným integrovaným elektrickým pohonem a bezdrátovým ovladačem na pádle. Autorem je inovátor a vynálezce Lukáš Mogrovics, který je profesí elektrotechnik s bohatou zkušeností v oblasti větrných a vodních elektráren. "Elektrický kajak je ekologický a tichý a může být použit v oblastech, kde nelze použít spalovací motory. Umožňuje rychlý pohyb na vodních plochách i osobám s omezenými fyzickými schopnostmi, což otevírá nové možnosti různým věkovým a výkonnostním skupinám," říká o svém projektu vynálezce.

O projektu Šantovka Star(t)s

Šantovka nejsou jen nákupy, jídlo a zábava, ale také design, řemesla, lokální značky, udržitelnost a kreativita. To vše v novém projektu ŠANTOVKA STAR(T)S. Pomáháme startupům, řemeslníkům, studentům, umělcům a všem, kteří přicházejí s originálními nápady. Vizitky jednotlivých projektů, které se představí v Šantovka Star(t)s, jsou publikovány na webu www.santovkastarts.cz, kde je lidé mohou rovněž i hodnotit.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941