Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 28.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Soustředíme se na věci, které můžeme ovlivnit, říká kouč BK REDSTONE

Sport

14.9.2023

Autor: Petr Pelíšek

V novém ročníku Kooperativa NBL povede basketbalistky BK REDSTONE Olomoucko trenér Andy Hipsher, který v minulé sezoně dovedl Naestved do finále dánské ligy. Před tím trénoval ve Finsku a Německu, ještě dříve působil u dvou týmů v zámořské NCAA a doufá, že uspěje také v novém působišti.

Do nové sezony vstoupí tým v hodně obměněné sestavě. Jak se vám líbí nové posily?

Libí se mi potenciál hráčů a celého týmu. Ale je to jen potenciál. Musíme jej dobře využít, aby vedl k dobrým výkonům na hřišti.

 

Některé nové hráče čeká první evropské angažmá. Budou mít problém zvyknout si na trochu jiný styl basketbalu?

Myslím, si že v jakékoli lize, týmu a systému se vždy nový hráč učí něco nového. A postupně jde nahoru. Součástí naší práce je trénovat, aby se co nejdříve odlišnému systému hry přizpůsobili.

 

Sestava se poměrně dlouho dávala dohromady. Stačí se sehrát do začátku sezony?

Pochopitelně by se mi líbilo, kdybychom spolu byli už delší dobu. Ale je to složité. Jednání s volnými hráči a jejich agenty trvaly déle. Teď jde o to, abychom zaměřili naši energii na sehrání týmu. Budeme pracovat na tom, aby toto období trvalo co nejkratší dobu.

 

Před příchodem do Olomouce jste trénoval v Dánsku. Co si myslíte o české lize?

Hodně věcí jsem si zjišťoval. Všechno co jsem se dozvěděl, mě potěšilo. V lize jsou skvělí trenéři, výborní hráči. Je to opravdu dobrá soutěž.

 

BK REDSTONE má za sebou dvě slabé sezony. Bude ta nová lepší?

Každý klub a organizace má svůj vývoj. Snažíme se ovlivnit věci, které můžeme mít pod kontrolou a jsme pozitivní. Příliš nepřemýšlíme o tom, co bylo v minulé sezoně ani na to, jak na tom budeme v tabulce v té nové. Soustředíme se na naši práci, věci, které můžeme ovládat. Tato cesta nás může přivést k výhrám.

 

Olomoucko si zahraje i Alpe Jadranskou ligu. Co říkáte na možnost takové konfrontace se zahraničím?

Z naší účasti v mezinárodní soutěži mám velkou radost. Přinese skvělé basketbalové zážitky, budeme hrát s výbornými soupeři. A navíc je to pro všechny možnost poznat nové prostředí, to je také velká zkušenost.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip