Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sourozenci Vepřkovi slaví tituly mistrů Evropy

Sport

2.7.2019

Autor: raj

Vynikající výsledky přivezli z víkendového biketrialového mistrovství Evropy olomoučtí sourozenci Tomáš a Vojtěch Vepřkovi: oba dva ve svých kategoriích s jistotou zvítězili a získali mistrovské tituly.

Foto: Archiv klubu

Mistrovství Evropy v biketrialu pořádané federací BIU hostilo v neděli 30. června italské město Brumano. V desetičlenné české výpravě nechyběli závodníci Biketrial klubu Olomouc. Sourozenci Vepřkovi jsou dlouhodobě oporou reprezentačního týmu. 

Mladší Vojtěch jezdící v mládežnické kategorii benjamin (10-12 let) dokázal v Itálii jako jediný jezdec šampionátu zvládnout tratě bez jediného trestného bodu. Druhý jezdec v pořadí za ním zaostával o neuvěřitelných dvacet bodů. Bezkonkurenční výkon znamenal samozřejmě vítězství v této nejpočetněji obsazené kategorii závodu a zisk mistrovského titulu. 

Starší Tomáš již v domácí soutěži prohání soupeře v elitní kategorii, v reprezentaci pak nabyté zkušeností zúročil ve svému věku příslušející kategorii junior. A podobně jako jeho mladší bratr i Tomáš soupeřům utekl o třídu - se čtrnáctibodovým náskokem vybojoval rodinný mistrovský double. 

Tento víkend Tomáše Vepřka čeká premiéra na Světovém poháru v cyklotrialu federace UCI, kde se poprvé představí v mezinárodní elitě. O tom, jak nelehkou soutěž má před sebou svědčí i šedesát jmen na startovní listině v Tomášově kategorii. Zatímco biketrialové závody jsou pořádány v přírodním terénu (a nedělní Brumano nebylo výjimkou), UCI míří blíže k divákům a Tomáše tak čeká závod na hlavním náměstí v rakouském Salzburgu. 

Výsledky mistrovství Evropy v biketrialu, Brumano, Itálie 30. 6. 2019 

Elite: 1. Václav Kolář (CZE), 2. Jonas Fridrich (GER), 3. Adam Morewood (GBR) 

Junior: 1. Tomáš Vepřek (CZE), 2. Ondřej Krúpčik (CZE), 2. Paolo Locateli (ITA) 

Benjamin: 1. Vojtěch Vepřek (CZE), 2. Eddie Weightman (GBR), 3. Jiří Sehnal (CZE) 

Reklama

MODRÁ ČISTÍRNA A PRÁDELNA

Katalog firem » Služby » Prádelny a čistírny

- Chemické čištění výrobků z textilu, kůží a kožešin. - Praní prádla - hotely, penziony, restaurace i jednotlivé zakázky od obyvatel. - Mandlování prádla. Praní záclon. - Chemic...