Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 5.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

„SVOBODNÍ, SOUKROMNÍCI a VOLBA OK“ JDOU DO KOMUNÁLNÍCH VOLEB SPOLEČNĚ

Advertorial

18.6.2018

Autor: pr

Svobodní, Soukromníci a Volba OK jdou do podzimních komunálních voleb společně. Jako priority programu označili například lepší hospodaření radnice, lepší prostředí pro drobné podnikatele a podporu volnočasových aktivit mládeže.

Svobodní, Soukromníci a Volba OK se dohodli na společné kandidátce do komunálních voleb, které proběhnou 5. a 6. října. Nově vzniklá koalice nyní pracuje na společném programu. "Určitě bychom rádi zlepšili prostředí pro drobné podnikatele ve městě," říká lídr společné kandidátky Bohuslav Coufal (za Stranu Soukromníků), "myslíme si, že je na ně vyvíjen neúměrný tlak z nejvyšších pater politiky a tudíž na komunální úrovni musíme pro poctivé a pracovité drobné podnikatele a živnostníky něco udělat."

Koaliční smlouva je podepsána. Zleva Silvie Sofková za Volbu OK, Bohuslav Coufal za Soukromníky a David Herman za Svobodné.

Foto: Jan Procházka

Mezi programovými prioritami bude i podpora sportu pro mládež. "Vnímáme jako palčivý problém, že děti se čím dál méně hýbou. Rádi bychom proto vytvořili prostředí, ve kterém by se to mohlo změnit k lepšímu. Myslíme si, že město by mělo mládežnický sport obecně více podporovat, motivovat i rodiče, aby děti ke sportu vedli a zároveň jim v tom i pomoci," říká Silvie Sofková za Volbu OK, která kandiduje pod číslem dva.

Koalice SVOBODNÍ, SOUKROMNÍCI a VOLBA OK

1. Mgr. Bohuslav Coufal - jednatel firmy ONYX engineering (Soukromníci)
2. Mgr. Silvie Sofková - advokátka (Volba OK)
3. David Herman - živnostník, sportovní střelec (Svobodní)
4. Mgr. Michal Preiss - prokurista Preiss, s.r.o. (Soukromníci)
5. Erika Malíková - matka 3 dětí, asistentka (Volba OK)
6. Mgr. Roman Nepšinský - ředitel vývoje IT (Svobodní)

Zlepšit by se se podle krajského předsedy Svobodných Davida Hermana mělo i hospodaření města. "Primárním smyslem obce není podnikat. Obce by měly prostředky na prvním místě vynakládat na veřejné statky, třeba na obecní silnice, chodníky a zajištění pořádku a čistoty v obcích," domnívá se Herman.

Městské úřady by podle nové koalice měly co nejméně zdržovat na přepážkách a co nejvíce usnadnit a urychlit zpracování všech žádostí nebo povolení a minimalizovat nutnost osobních návštěv úřadů, které v první řadě slouží lidem.

Kompletní program bude představen 30. června. Koalice se kromě zmiňovaných témat chce zaměřit i na bezpečnost ve městě či dopravu.