Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sociální firma Ergones v době koronavirové: sháníme peníze a dál pomáháme, kde se dá

Zprávy z regionu

16.4.2020

Autor: Zuzana Doleželová

S nelehkou situací, která se v souvislosti s opatřeními vydanými k zabránění šíření nového typu koronaviru dotýká mnohých z nás, se vypořádávají i neziskové organizace. Mezi jinými například sociální firma Ergones, která funguje pod TyfloCentrem Olomouc.

Foto: Facebook Ergones

"Aktuální koronavirová situace není jednoduchá pro nikoho z nás. Bohužel se dotýká i neziskových organizací a zejména sociálních podniků, které nemají odbyt, zakázky a aktuálně nemohou ani požádat o podporu státu. Proto se snažíme udělat maximum pro to, abychom nabídli naše služby veřejnosti, zrakově postiženým. Aspoň částečně jim usnadnili chvíle trávené doma a zároveň mohli udržet i místa pro naše pracovníky, kteří jsou ve většině nevidomí a slabozrací," uvádí Tomáš Helísek z TyfloCentra Olomouc, pod nímž sociální firma Ergones funguje, a zároveň dodává, že pochopitelně shání peníze, kde se dá.

Nabízená pomoc

"Na prvním místě všichni řešíme zdraví. Pro jeho udržení je potřeba být i v psychické pohodě a přijít na jiné myšlenky a tomu se nejlépe daří u příjemné knížky. Máte-li problém se zrakem, obraťte se na nás," vyzývají ze sociální firmy Ergones. V oddělení Pomůcek vám vyberou kvalitní kamerovou lupu, díky níž se vám bude snáze číst.

Pomohou tu také s telefonováním všem blízkým. Přístroje totiž někdy dokážou potrápit... Nabídka pomoci směřuje i k zajištění péče o počítač, který třeba přestane fungovat, nebo zkrátka i v momentě, kdy si klient s něčím neví rady.

"Neváhejte nás kontaktovat každý všední den v době od 8:00 do 12:00 na telefonních číslech 734 232 622 nebo 730 870 770, případně napsat na e-mailovou adresu: pomucky@ergones.cz. Můžete také navštívit naše webové stránky www.ergones.cz, kde naleznete e-shop se všemi kompenzačními pomůckami, které nabízíme, a nějakou si vybrat! Jsme tu pro vás," hlásí tým Ergonesu v době, kdy by sám uvítal pomoc od jiných...