Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 8.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Snow Film Fest nabídne extrémní podívanou i zákulisí tréninků lyžařské skupiny Ondřeje Banka

Zprávy z regionu

19.11.2018

Autor: red

Celovečerní pásmo špičkových filmů o zimních sportech a dobrodružstvích zavítá opět do Olomouce. Největší festival zimních filmů u nás se představí už 22. listopadu v 18:00 ve Vlastivědném muzeu. K vidění budou nejlepší snímky uplynulé sezony – finalisté ze zahraničních festivalů a novinky z domácí produkce. Na své si přijdou milovníci extrémních zážitků, čerstvého prašanu, arktické divočiny i sportovní fanoušci...

In Gora (vlevo); Kámen, nůžky, Vagus (vpravo)

Foto: Archiv pořadatele

Na jaké filmy se letos můžete těšit? Parta nadšenců má sen – sjet na kajaku nejseverněji položenou grónskou řeku. Mrazivé podmínky však dělají z běžné vodácké expedice opravdu extrémní zážitek, těšte se na film Into Twin Galaxies.

Kdo by nesnil o tom být digitálním nomádem, žít tam, kde se nám zachce, dělat, co nás zrovna napadne, třeba objevovat nedotčené balkánské svahy jako ve filmu In Gora?

Někdo radši brázdí upravené trasy, jezdí slalom, sjezd. A někdo jezdí tak rád a tak dobře, že jsou z toho medaile na světových sportovních podnicích. Jak vypadá příprava tréninkové skupiny Ondřeje Banka, které menu připravuje Kamu, uvidíte ve filmu Kámen, nůžky, Vagus.

Všechny dobrodruhy, tuláky a samotáře zveme na film The Frozen road, který je pohledem do duše cyklisty, který se vydal úplně sám vstříc mrazivým pustinám severní Kanady.

Snímek Freezing je příjemným odlehčením. Dvojice surfařů podává svůj výlet za vlnami omývajícími Island s osobitým britským humorem. O nostalgickém návratu na finskou řeku Ivalo vypráví film Lapin Kulta. Místo plavidla budou však v hlavní roli tentokrát lyže a sáně.

Vstupenky budou k dostání na místě za 150 korun, studenti (držitelé ISIC) zaplatí 100 korun. Více o filmech i festivalu na www.snowfilmfest.cz nebo na facebooku.

Festival SNOW FILM FEST probíhá v České republice od roku 2011. Každý rok od října do prosince přináší do více než 200 českých a slovenských měst ty nejlepší snímky o zimních sportech z celého světa i z domácí produkce. Každoročně jej navštíví přibližně 25 tisíc diváků.