Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Snow Film Fest. Pásmo filmů o zimních sportech a dobrodružstvích zavítá i do Olomouce

Kultura

27.11.2017

Autor: roc

Celovečerní pásmo špičkových filmů o zimních sportech a dobrodružstvích zavítá do Olomouce. Největší festival zimních filmů u nás se představí 30. listopadu od 18:30 v Umělecké centru Univerzity Palackého.

Z filmu Ven(ca). Z filmu Ven(ca). Foto: archiv pořadatelů

K vidění budou nejlepší filmy uplynulé sezony – finalisté ze zahraničních festivalů a novinky z domácí produkce. “Představit jeden z filmů dorazí i vytrvalec a extrémní sportovec Jan Venca Francke. Na své si přijdou milovníci čerstvého prašanu, horských velikánů, psích spřežení i arktické divočiny,” sdělila za pořadatele Natálie Kohoutková. Vstupenka stojí 150 korun.

Třeskutý mráz. Sníh. Led. Tma. Vlci. Samota. Euforie. Krize. Naplnění. Jediná pravidla – pravidla divočiny. Film Ven(ca) je reportáží z nejdrsnějšího závodu planety skrz zimní Yukon v podání extrémního sportovce Honzy Franckeho, který přijede film představit osobně.

Rasťo Hatiar ve svém filmu Obyčejní chlapci sleduje dodnes nepřekonané výkony slovenských skialpinistů působících v 90. letech – Dušana Trizny a Milana Madaje. Snímek poukazuje na opravdové lidské hodnoty, které by měly zůstat vždy v popředí před sportovními výkony.

Výstup na Link Sar nás zavede do vysokých hor Karákóramu, kde se Jonathan Griffith snaží zdolat horu, která ho již čtyři roky odmítá. Připravte se na drsné podmínky Himálaje, výškovou nemoc a hrozivé bouřky, na druhé straně i na milá setkání s místními a nedotčenou, divokou a ohromující krásu nejodlehlejších míst na světě.

Film Dog power je ukázkou jedinečného pouta mezi člověkem a zvířetem a jejich společné radosti z pohybu. Tažní psi jsou jedni z nejvýkonnějších sportovců na Zemi a v očích mají tu nejčistší radost a upřímnost.

Pohádka Johna Shockleeho je pozitivní, inspirativní a zábavná, o tom, že žít své sny lze v jakémkoliv věku. John je nejmladší ze sedmi sourozenců, je mu 52 let a fyzicky se cítí na 20. Zimu tráví na svazích kopců v Coloradu, léto na kajaku v Grand Canyonu. Žije v boudě, kterou si sám postavil, na 20 m2, v těch nejskromnějších podmínkách. Miluje hory, vodu, hip hop, kávu a jídlo. Co nesnáší, jsou peníze. Razí heslo, žádné peníze, žádné problémy.

roc

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941