Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Snížení rychlosti tramvají v centru města: oprava poškozených kolejí se posouvá

Zprávy z regionu

21.2.2019

Autor: red

Vlivem počasí došlo ke změně geometrické polohy kolejí na ulici 8. května. Kolem kostela sv. Mořice jezdily od 19. února tramvaje v obou směrech pouze pětikilometrovou rychlostí. Včera v místě proběhlo kontrolní měření, opatření byla upravena a zároveň je jasné, že se avizované opravy uskuteční o několik dní později.

Ilustrační foto

Foto: Jan Procházka

Během středy proběhlo na tramvajové trati na ulici 8. května několik kontrolních měření. Na základě výsledků měření došlo k úpravě traťové rychlosti, a to tak, že snížená rychlost na 5 km/hod. je pouze v úseku přibližně 40 metrů v blízkosti Galerie Moritz, ve směru ze zastávky U Sv. Mořice na zastávku Náměstí Hrdinů. Posune se zároveň oprava trati, která byla původně avizována na 9. až 11. března, a to na termín 15. až 17. března.

K poškození trati došlo následkem nestálých klimatických podmínek. Z tohoto důvodu a z důvodu zajištění bezpečnosti drážního provozu bylo nařízeno snížení traťové rychlosti v daném úseku na 5 km/hod. Pokud kamkoliv spěcháte, počítejte proto se zdržením. 

Oprava zmíněné části tratě bude provedena v termínu od 15. do 17. března.