Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Slavia slaví double po 77 letech

Sport

22.5.2019

Fotbalisté Slavie obhájili vítězství v domácím poháru. Pražané ve finále MOL Cupu v Olomouci porazili Ostravu 2:0 a poprvé v samostatné historii a po 77 letech získali double. V neděli červenobílí po bezbrankové remíze na hřišti Baníku oslavili ligový titul. Skóre otevřel v 37. minutě z penalty Tomáš Souček a pojistku přidal v 78. minutě Lukáš Masopust.

Slávisté ovládli i páté finále domácího poháru, které v samostatné historii hráli. Předtím triumfovali v letech 1997, 1999, 2002 a 2018. Baník prohrál třetí ze čtyř finálových zápasů, v samostatné historii zvítězil jen v roce 2005 v Olomouci nad Slováckem.

Triumf Slavie znamená, že čtvrtý tým ligy Jablonec má jistotu startu v kvalifikaci Evropské ligy. Kvalifikační utkání o Evropskou ligu si v nejvyšší soutěži s vítězem skupiny o Evropu zahraje pátý celek, jímž bude Liberec, nebo Ostrava. V případě vítězství Arsenalu ve finále Evropské ligy se třetí tým z ligy, kterým je Sparta, dostane přímo do skupiny Evropské ligy.

FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 37. Souček z pen., 78. Masopust. Rozhodčí: Ardeleanu - Nádvorník, Blažej. ŽK: Procházka - Škoda, Traoré, Masopust, Kolář, Bořil. ČK: 38. Baroš. Diváci: 11 661.
Ostrava: Budinský - Pazdera (46. Granečný), Šindelář (72. Diop), Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo, Hrubý, Jánoš, Holzer - Kuzmanovič (81. O. Šašinka). Trenér Bohumil Páník.
Slavia: Kolář - Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Traoré (54. Král) - Masopust, Hušbauer (74. Olayinka), Zmrhal - Škoda (84. Kúdela). Trenér Jindřich Trpišovský. (red)

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip