Sladovny na Wolkerově střídá moderní hotel, láká i Olomoučany italskou kuchyní - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 24. srpna 2025, svátek má Bartoloměj, venku je 18.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sladovny na Wolkerově střídá moderní hotel, láká i Olomoučany italskou kuchyní

Tipy a názory

15.5.2012

Autor: Martina Burýšková

Zchátralý areál sladoven už je minulostí. Po dlouhá desetiletí tvořil výraznou dominantu Wolkerovy ulice, teď tuto úlohu částečně přebral hotel Ibis, který svým moderním vzhledem výrazně zasáhl do stávající tváře této ulice. S prvním květnovým dnem se tak otevřel supermoderní sedmipatrový hotel, který svým hostům kromě elegantně uhlazených prostor k odpočinku nabízí také příjemné posezení v restauraci nad specialitami pravé italské či fracouzské kuchyně.

Přestože proměna Wolkerovy ulice představuje radikální zásah do vzhledu zdejší lokality, nelze přestavbě části bortících se sladoven upřít svěží, moderní ráz. Na jejich místě se dnes tyčí novostavba hotelu Ibis, která tak na Hané doplňuje celosvětovou síť více než 4200 hotelů mezinárodního řetězce Accor. Stačí ovšem vyhlédnout či vkročit na některou z teras či balkonů a ucítíte onu atmosféru minulých let, jejíž duch zůstává mezi zdmi zpola zchátralých sladoven stále živý. Ta se před vámi otevře i v případě, že si hotel Ibis zvolíte "pouze" k návštěvě jeho restaurace. Zezadu totiž nabízí posezení na zahrádce s těmito dosti netradičními kulisami. Jakmile vkročíte dovnitř, ocitnete se rázem ve zcela odlišném světě.

Starý svět střídá nový, oprýskané cihly nahradily moderní stavební materiály, v interiéru dřevo, sklo i kov s notnou dávkou lesku a jemné elegance, která má podle slov manažerky projektu Bohdany Hoškové posloužit široké veřejnosti. Té se od 1. května s otevřením hotelu nabízí zajímavý příspěvek do olomoucké gastronomické nabídky. Původní záměř manažerů hotelového projektu bylo přinést do Olomouce kvalitní italskou kuchyni, která se ve finále rozrostla také o příspěvek z francouzského kuchařského umění. "Patronát nad hotelovou restaurací převzal známý šéfkuchař Emauel Ridi, který nás naučil připravovat všechna jídla a pomohl sestavit také jídelníček," říká Bohdana Hošková. Komu se poštěstí, může z televizních obrazovek známého mistra italské kuchyně potkat v Olivě dokonce i osobně. S jeho pomocí, ač spíše nadálku, slibuje vedení hotelu neustálý přísun novinek.

"Nechceme, aby jídelníček návštěvníky nudil. I proto vše, co u nás můžete ochutnat, pochází z naší kuchyně, pečeme si i vlastní chleba. Co se týče surovin, našli jsme si vlastní dodavatele z Olomoucka z řad místních farmářů," láká potenciální návštěvníky dále Hošková. Podle ní by se v nabídce restaurace mělo objevit také denní menu a speciální akce v podobě dnů italské či francouzské kuchyně.
Restaurace Oliva tak představuje příjemný gastronomický zážitek nejen pro hotelové návštěvníky. Ti si kromě italsko-francouzských produktů z její kuchyně mohou vybrat z nabídky služeb tohoto semipatrového hotelu, ve kterém nechybí ani speciální kuřácké patro jinak milovníkům tabáku zapovězeném.

Vybírat si můžete z devadesáti pokojů, mezi nimiž nechybí ani speciální svatební apartmá či pokoje s panoramatickým oknem poskytujícím jedinečný výhled na Olomouc. Všechy přitom mají něco společného – uhlazenou eleganci a moderní tvář, která vsází zejména na barvy dřeva a přirozenosti v podobě kontrastu hnědé a bílé. Jako samozřejmost nechybí plná výbava pokojů a v několika nadstandardních ani speciality typu minibaru, sejfu, vany či balkonu. Hotelovou nabídku pak uzavírá trojice konferenčních místností sázející na denní světlo i možnost pojmout až sto osob, v případě potřeby lze totiž během chvíle proměnit místnosti v rozlehlý sál či naopak skromné salonky.

Martina Burýšková

Reklama

NLP centrum Olomouc

Katalog firem » Obchod » Umělecké potřeby

Každý z nás se někdy setkal s některými z forem manipulace, ať už v osobním nebo pracovním prostředí.
Manipulace může být velmi rafinovaná a může se vyskytovat ve všech oblastech našeho života – od obecných vlivů okolí (média, reklama, ...), mezilidských vztahů (rodina, partnerství, ...) až po profesionální prostředí (vztahy s klienty, na pracovišti, ...).
Nicméně, vězte, že umění odhalit a odolat manipulaci je možné se naučit a zdokonalovat se v něm.
Přihlaste se na praktický jednodenní workshop, který se koná 5.9.2025