Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 10 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Začal prodej zájezdů v rámci programu Seniorské cestování

Zprávy z regionu

9.7.2022 aktualizováno 5.8.2022 12:48

Autor: red

Aragonitové jeskyně, hornické muzeum, arcibiskupský palác a desítky dalších míst v Olomouckém kraji se znovu zapojí do projektu Seniorské cestování. Projekt hejtmanství, který měl dva roky covidovou pauzu, letos nabízí desítky míst, kam se senioři podívají za zvýhodněnou cenu 200 korun. A v těchto dnech byl zahájen prodej jednotlivých výletů.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

"Seniorské cestování je program zájezdů na zajímavá místa v Olomouckém kraji. Každý výlet vyjde účastníka díky dotaci kraje na dvě stě korun. To je stejná částka jako v době před covidem, což vzhledem ke všeobecnému zdražování považuji za malý zázrak," uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

"Součástí ceny je také oběd a kraj si rovněž vyjednal, aby doprava probíhala klimatizovaným autobusem s průvodcem," řekla Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Prodej probíhá prostřednictvím webu www.seniorskecestovani.cz. Výletníci si tam zájezdy objednají podobně, jako když nakupují přes e-shop. Navštívit mohou třeba Rejvíz, Velké Losiny, Zlaté Hory nebo pivovar v Litovli. "Zájezdy jsou uzpůsobeny tak, aby si z nabídky vybral každý – ať už má rád přírodu, památky nebo technické zajímavosti," dodala Sokolová.

Výhodně cestovat po kraji nemusí jen senioři

Výhodně mohou cestovat po Olomouckém kraji i mladší lidé nebo rodiny s dětmi. Pro ně jsou k dispozici karty Olomouc region Card. Po jejich zakoupení smějí výletníci navštívit desítky míst v kraji s výraznou slevou nebo úplně zdarma. S kartou mají zadarmo také městskou hromadnou dopravu v Olomouci. Na realizaci projektu regionálních karet se výrazně podílí olomoucké hejtmanství. Kompletní přehled všech slev a informací ke kartě je na www.olomoucregioncard.cz

Reklama

BlackBerry

Katalog firem » Obchod » Mobilní telefony, telekomunikace

Autorizovaná prodejna se zázemím velkoobchodního skladu s nejširším sortimentem příslušenství, náhradních dílů a telefonů ihned k odběru.