Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Skvělá zpráva! Olomoucká zoo otevírá po dlouhých měsících své vnitřní pavilony

Zprávy z regionu

31.7.2021

Autor: red

Olomoucká zoo má skvělou zprávu pro všechny návštěvníky. Od neděle 1. srpna totiž opět otevře své vnitřní pavilony. Jejich kapacita však prozatím bude omezená, uvnitř budou muset lidé nosit respirátor a dodržovat rozestupy.

Návštěvníci se tak opět podívají třeba na terária plazů..

Foto: Jan Procházka

Díky mírnému rozvolnění stávajících vládních opatření bude olomoucká zoo moci od 1. srpna otevřít vnitřní pavilony, a to až do pětasedmdesáti procent jejich kapacity. Lidé tak po dlouhých měsících budou mít možnost opět vidět terária plazů či navštívit pavilon netopýrů. Právě tyto živočichy nelze spatřit v žádném z venkovních výběhů. V pavilonech však bude nadále nutné dodržovat 1,5 m rozestupy, provádět dezinfekci rukou a nosit respirátor.

"Povolená kapacita osob nesmí být překročena. Z toho důvodu uvádíme maximální možný počet návštěvníků v každém pavilonu v daný okamžik. Pro vstup do areálu zoologické zahrady nebude potřeba potvrzení o prodělané nemoci, negativním testu ani o očkování," vysvětluje mluvčí zoo Iveta Gronská. 

MAXIMÁLNÍ MOŽNÁ KAPACITA JEDNOTLIVÝCH PAVILONŮ

Pavilon opic: 19 osob
Pavilon Kalahari: 20 osob
Pavilon žiraf, terária: 11 osob
Pavilon šelem: 40 osob
Jihoamerický pavilon: 11 osob
Pavilon netopýrů: 12 osob

Otevření vnitřních pavilonů je jistě vítaným krokem, naopak jednu svou venkovní atrakci zoo ponechá uzavřenou. Jedná se o oblíbené Králíkovství v těsné blízkosti kozího výběhu. To byla zoo nucena uzavřít v minulém týdnu kvůli nevhodnému chování návštěvníků ke zvířatům. "Obzvláště v návštěvnicky exponované dny docházelo ze stran veřejnosti k opakovanému nedodržování návštěvnického řádu tohoto výběhu. Tato skutečnost zahradu samotnou za všechny slušné a ohleduplné lidi velmi mrzí, ale zdraví a bezpečí zvířat pro ni zůstává prvořadé," dodává ředitel zoo Radomír Habáň.

Reklama

PENZION JANZA

Katalog firem » Cestovní ruch » Hotely, ubytování » Penziony

V penzionu najdete ideální ubytování; - dobré spojení MHD (autobusy 19, 23) - do 150 m dvě restaurace, obchod, večerka, drogerie, zelenina, pošta - 1 km OC OLYMPIA - ti co hledají ubytov...