Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 5.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Škola volá! Připravte své děti na nástup do lavic...

Tipy a názory

17.8.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Už to začíná. Sešity, obaly, penál, tužky, pera, pravítka, pastelky, štětce, učebnice, přezůvky, aktovky. Také se doma připravujete na nový školní rok? Ještě živě si pamatuju, že právě tohle období mě nesmírně bavilo. Školu jsem milovala a vůně papírnictví mi připadala kouzelná. A právě teď je ideální doba na nákup všeho potřebného. Inspirujte se našimi tipy, kam v Olomouci zajít pro věci, bez nichž se školáci neobejdou.

Aktovky a batohy

Batoh nebo taška budou vašeho malého školáka provázet každý den. Jejich výběru byste proto měli věnovat patřičnou pozornost. V úvahu je třeba brát velikost, váhu, kterou budou děti na zádech nosit. A pro vaše nejmenší je pochopitelně nejdůležitější vzhled (jak jinak). Vyzkoušet můžete Papírnictví Riedl sídlící na Dolním náměstí. Výběr tu mají z veselých aktovek pro menší i větší školáky, a to jak pro dívky, tak pro chlapce. Zajít můžete přímo do prodejny, nebo lze aktovku koupit na e-shopu.

Papírnictví Riedl

Velký výběr batohů nabízí i obuv Deichmann. Pokud chcete vidět zboží naživo, zamiřte do Galerie Šantovka. Na webu naleznete jak batůžky pro holky, tak i pro kluky. Množství barev a motivů dává možnost volby pro malé i velké školáky.

Batůžky pro ty nejmenší koupíte i v obuvi Humanic. Tady pořídíte spíše volnočasové batohy, nebo látkové typy vhodné na přezůvky nebo cvičební úbory. Objednávat můžete i přes e-shop.

Školní pomůcky

Sešity s linkami, bez linek, zápisníky, bloky, obaly, pravítka všech možných tvarů a velikostí, penály, pouzdra... Kolikrát si až říkáte, na co toho vaše dítě bude potřebovat tolik! Pokud se vám nechce bloudit po obchodech a shánět jednu věc po druhé, zajděte do papírnictví OPTYS, kde mají vše pohromadě. A nebo navštivte jejich e-shop a zboží si nechte dopravit až do domu.

Rovněž Papírnictví Riedl má kvalitní nabídku pomůcek, bez nichž se děti ve škole neobejdou. I tady seženete vše potřebné. Ideální je nakupovat pohodlně přímo v e-shopu.

Výtvarné potřeby

Pamatujete, jak jsme nosili do školy na prvním stupni výtvarné potřeby v kufříku? Bylo to velmi praktické. Tehdy neexistovalo mnoho motivů, na výběr bylo vždy jen z několika variant pro kluky a pro holky. To dnes mají děti mnohem širší možnosti. Přerovská společnost Kazeto vyrábí kufříky v několika velikostech a ve spoustě originálních provedeních. Stačí si jen vybrat. A možná si mezi kufříky různých velikostí najdete i takový, který se vám doma bude hodit jako dekorace. Motivy a vzory jsou totiž opravdu nádherné...

Kazeto

Co všechno se školákům na výtvarku do takového kufříku hodí? Zapomenout byste neměli na kvalitní vodovky, pastelky, voskovky, tempery, několik druhů štětců, lepidla, ořezávátko, nůžky a další. Všechno na jednom místě seženete v papírnictví OPTYS. I tento obchod má e-shop. Protože zde prodávají také umělecké potřeby, kdykoliv bude vaše dítě potřebovat něco méně obvyklého, máte téměř stoprocentní jistotu, že to seženete právě zde.

OPTYS

Přezůvky

Bačkůrky k prvním rokům ve školních lavicích neodmyslitelně patří. Dnes už vedle klasických papučí pořídíte i líbivé botičky s přezkami nebo malé crocsy, které jsou příjemné zejména během teplých dní. Pohodlnou a hezkou obuv na přezutí seženete například v obuvi Deichmann.

Deichmann

Přezůvky mají také v Humanicu, kde je opravdu z čeho vybírat - od klasických bačkor, přes módní domácí obuv až po dobře tvarované pantofle pro nejmenší.

Do školy v novém...

Když už prázdniny končí a vaše děti opět usednou do školních lavic (mnohdy ne zrovna dobrovolně), co jim takhle zpříjemnit začátek roku něčím novým na sebe? Jistě, oblečení ocení především parádivé holčičky, ale i kluky potěší nové triko s autem nebo oblíbeným superhrdinou. Skvělý výběr dětského oblečení mají v Coccodrillu. A i tady platí, že jestli upřednostňujete nákup z pohodlí domova, zboží objednáte přes e-shop.

Coccodrillo

Kde nakoupíte

Coccodrillo -  OC Haná, Kafkova 1223/8

Deichmann - Galerie Šantovka, Polská 1

Humanic - Galerie Šantovka, Polská 1

Kazeto - e-shop

Papírnictví Riedl - Dolní náměstí 30

OPTYS - Ostružnická 358/9

Přejeme vám příjemné nakupování a dětem hlavně úspěšný školní rok 2018/2019! ;)