Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Silvestr a Nový rok pohledem hasičů Olomouckého kraje...

Krimi

1.1.2018

Autor: red

V roce 2016 vyjely profesionální a dobrovolné jednotky ke třiadvaceti událostem, Silvestr 2017 zapíše do statistik celkem 15 událostí. I přesto se jednalo o náročné zásahy v podobě požárů či pomocí u dopravních nehod.

Foto: Archiv HZS Olomouckého kraje

Již šest minut po půlnoci poslední den roku 2017 vyjely jednotky k ničivému požáru prodejny s taneční obuví a závěr dne, několik minut před koncem roku 2017, na Šumpersku poblíž obce Studénky k požáru dřevěného přístřešku.

"Za zmínku v přehledu událostí posledního dne roku 2017 stojí podvečerní požáry s dojezdem většího počtu jednotek do Moravského Berouna a Bohuňovic, v obou případech se naštěstí jednalo o menší požáry v souvislosti s topnou sezónou. V Kopřivné na Šumpersku došlo ve večerních hodinách k nehodě se zraněním, původně i s nutností vyproštěním zraněným osob po převrácení automobilu na střechu. Hasiči po svém příjezdu asistovali přivolané posádce zdravotníků ZZS Olomouckého kraje při ošetření jedné zraněné osoby, již mimo havarovaný vůz. Jednotka dále také provedla nutná bezpečnostní opatření," popsal mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Z výčtu zásahů jsou to dále obvyklé technické pomoci, ke kterým již tradičně patří zabouchnuté byty. A tak i letos hasiči vyrazili k otevření bytu s uvnitř hořící svíčkou, k zabouchnutým lidem na balkonech a podobně.

"První výjezd nového roku na sebe nenechal dlouho čekat a hasiči zasahovali v 00:21 u technické pomoci v Mohelnici, zde vypomohli u zabouchnutého bytu. U dvou požárů odpadů, kde lze předpokládat souvislost se zábavní pyrotechnikou řešila jednotka profesionálních hasičů v Uničově. Hasiči již také zasahovali u dvou dopravních nehod se zraněním v Jeseníku a Lesnici na Šumpersku. Krátce po čtvrté hodině ranní vyjížděla profesionální jednotka požární stanice Hranice k požáru osobního vozidla, v době dojezdu hasičů bylo vozidlo požárem zcela zničeno. Od půl šesté ranní likviduje několik jednotek požár velké zděné garáže se zahořením většího počtu osobních vozidel v Kosově na Šumpersku. V ohrožení je i přilehlý starší rodinný domek. Aktuálně se jednotkám podařilo požár lokalizovat, nicméně i nadále pokračují v ochlazování a ochraně ohrožených sousedních objektů," doplnil na závěr ranního výčtu mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

red

Reklama

Zdravá pecka

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Zdravá pecka je bistro restaurant s pozitivním přístupem a dobrou náladou. Chceme vylepšovat vaše každodenní životy zdravým jídlem a příjemnými drinky a to vše hlavně z plnohodnotných...