Reklama

Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl, venku je 13.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigmu čeká těžký zápas, cestuje na Baník

Sport

25.10.2019

Autor: Petr Pelíšek

Čtyři kola jsou fotbalisté SK Sigma Olomouc ve FORTUNA:LIZE bez vítězství. A pokud nechtějí zahodit povedený vstup do sezony a udržet se v tabulce nahoře, musí to hodně rychle změnit. Ve 14. dějství české nejvyšší soutěže to ovšem nebudou mít Hanáci vůbec jednoduché. Hrají derby v Ostravě a Baníku se naopak daří. Doma moc nerozdává a rychle rozhoduje zápasy.

Ostravští věří, že si se soupeřem opět dokážou poradit. „Sigma je technické, herní mužstvo, které se za nového trenéra snaží hrát přímočarý fotbal. Když jim to soupeř dovolí, jsou obrovsky nebezpeční. Doma mají problémy, protože tam proti nim vesměs každý hraje v bloku. Ale venku je to nebezpečné mužstvo, které se rychle dokáže dostat k brance soupeře. Věřím, že zůstaneme u naší hry z domácích zápasů, že na rozdíl od venkovních zápasů budeme odvážnější a budeme si více věřit,“ řekl trenér Ostravy Bohumil Páník.

To Sigma prahne také po bodech. Potřebuje nyní každý, protože tabulka se láme, čelo začíná trošku unikat a naopak spodní skupina se přibližuje. A do té Hanáci samosebou nechtějí. „Náš výkon ani výsledek v minulém kole nebyly optimální, hodně jsme si toho museli vyříkat. Teď nastala fáze, kdy je potřeba něco změnit a vyjet ze zaběhlých stereotypů. Čeká nás velmi těžký soupeř, který si drží čtvrté místo v tabulce. Mezi jeho silné stránky patří obrana a brankáři. Pro Baník je doma publikum dvanáctým hráčem, ale my také umíme hrát před plnými tribunami. Jsme dobře připraveni a jedeme se porvat o dobrý výsledek,“ uvedl asistent trenéra SK Sigma Jiří Neček pro klubový web.

Trenér Radoslav Látal po posledním domácím bídném výsledku s Českými Budějovicemi avizoval změny v sestavě. Jak pak by také ne, když Sigma po špatném výkonu prohrála s nováčkem ligy doma 1:3. Kromě nemocného útočníka Martina Nešpora trápí lehčí zranění ještě několik dalších hráčů.

Zápas FC Baník Ostrava - SK Sigma je na programu v sobotu 26. října od 14.30 hodin (rozhodčí Dubravský – Kubr, Novák).

Předpokládané sestavy
FC Baník Ostrava: Budinský - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Reiter, Jirásek, Hrubý, Kuzmanovič - Diop, Smola. Trenér Bohumil Páník.
SK Sigma Olomouc: Buchta - Zahradníček, Beneš, Jemelka, Kerbr - Pilař, Texl, Houska, Plšek, Falta – Yunis. Trenér Radoslav Látal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Hospoda U Žida

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

RESTAURACE Velká nabídka alko i nealko nápojů - točíme: Polička Otakar 11° - tankové pivo Šerák 11° Plze...