Reklama

Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej, venku je 13.3 °C

Sigmu čeká těžká úloha na Slavii

Sport

19.4.2024

Autor: Petr Pelíšek

Ve 29. kole FORTUNA:LIGY mají fotbalisté SK Sigma Olomouc na programu zápas venku. V neděli budou hrát od 15.00 v Praze proti Slavii Praha. A do hlavního města jedou s cílem pokusit se favorita překvapit.

Zatímco Slavia hraje o titul, Olomoučtí mají trošku jiné starosti. Po dobrém podzimu jim jaro moc nevyšlo, vypadli z první šestky a ještě nemají definitivní to, že se vyhnou skupině o záchranu. Ale ve fotbale je možné všechno, takže Hanáci nejsou ani na stadionu favorita bez šancí. „Chceme potrápit favorita, být pro něj nepříjemní a pokud možno uspět. Víme, že Slavia je výborný tým, hraje náročný fotbal evropské úrovně. Víme, že to bude velká výzva, pro některé kluky nová zkušenost, ale věřím, že se připravíme dobře,“ řekl Jiří Saňák, trenér SK Sigma Olomouc.

„Je jasné, že nás čeká jiná role než v předchozích zápasech. Jedeme tam s pokorou, ale to neznamená, že nemáme šanci uspět. Jsme přesvědčení, že schopnosti na to tým má. Bude záležet na tom, jak se s tím popereme. Naší povinností je bojovat každou minutu, podobně jako třeba naposledy doma s Jabloncem. Jak jsem o tom mluvil po posledním zápase, nechat své ego v šatně a bojovat za Sigmu,“ podotkl.

Trenér Saňák nemůže poslat do hry záložníka Jiřího Spáčila, který byl v utkání s Jabloncem vyloučen a dostal dvouzápasový distanc. Za čtyři žluté karty bude scházet středopoloař Jan Fortelný. K dispozici není ani útočník Antonín Růsek, který pokračuje v rekonvalescenci. Zranění jsou brankář Matúš Macík a obránce Vojtěch Křišťál.

Střetnutí Slavia Praha – SK Sigma Olomouc se hraje v neděli 21. dubna v 15.00. Delegována k utkání byla trojice rozhodčí ve složení Marek Radina - Matěj Vlček, Martin Leška.

Pravděpodobné sestavy:
Slavia: Staněk - Vlček, Ogbu, Zima, Zmrzlý - Oscar, Ševčík - Provod, Jurečka, Wallem - Chytil. Trenér Jindřich Trpišovský.
SK Sigma: Stoppen - Chvátal, Pokorný, Vraštil, Uriča - Zifčák, Vodháněl, Breite, Ventúra, Zorvan - Juliš. Trenér Jiří Saňák.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Zdravotnické potřeby U Trojice

Katalog firem » Zdravotnictví » Zdravotnické potřeby, materiál

Nabízíme: Pomůcky: - ortopedické - protetické - rehabilitační - kompenzační - obuv Berkemann, Peon, Santé - domácí obuv Dr.Luigi - ortopedické vložky Vanimar, Pedag - or...