Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigmu čeká bitva o další body v Opavě

Sport

28.2.2020

Autor: Petr Pelíšek

Úvodní dvě jarní kola FORTUNA:LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc zvládli za šest bodů. Zároveň tak prodloužili sérii bez porážky na šest zápasů. A v tomto trendu by rádi pokračovali dál. Navázat na dobré výsledky a výkony chtějí svěřenci trenéra Radoslava Látala už poslední únorovou sobotu, to je čeká duel v Opavě.

Opava je po dvaadvaceti odehraných kolech druhá od konce, má jen čtrnáct bodů, o jeden více, než poslední Příbram. Slezany má nasměrovat za záchranou trenér Jiří Balcárek, rodák z Leštiny, který je odchovancem Sigmy. Na Hané dlouhé roky hrával, v klubu také působil jako trenér. Teď půjde proti své Sigmě. „Sigma je celý můj život. Strávil jsem v ní téměř celý svůj fotbalový život – od nějakých patnácti let až po odchod do Berlína. Lhal bych, kdybych sobotní zápas nevnímal specificky. Pro mě jsou nyní prioritou Opava a tři body,“ řekl Jiří Balcárek. „Když do Olomouce přicházel Radek Látal, byl jsem přesvědčený, že to dá dohromady. Akorát to mělo delší časový horizont. Mužstvo je nyní v laufu, daří se mu. Sigma uhrála dva výborné výsledky. V Teplicích vedli už v poločase 3:0. V posledním utkání podali zodpovědný výkon proti Spartě. Detailně jsem ten zápas monitoroval a hráčům jsem předal patřičné informace. Sigma je obrovsky silná. Má náběhové a dobře rychlostně vybavené fotbalisty,“ podotkl Balcárek.

Sigma má jasný úkol, ráda by prodloužila sérii bez porážky a znovu zabodovala. Což by už mohlo znamenat nejen odpich z desátého místa v tabulce, ale také posun někam výš. Na první šestku Hanáci ztrácejí jen dva body. „Jsme rádi za vstup do jarní části sezony. Povedlo se nám to kvalitně. Máme šest bodů. Sledujeme tabulku. Ale máme před sebou ještě osm zápasů, a jestli budeme tam nebo tam, na to se nedíváme. Chceme udržet tu sérii bez porážek, máme ji teď šest zápasů, byť jsou tam nějaké remízy. Ale chceme to udržet. Už jsem to říkal před začátkem jara, duch je z mužstva cítit, ta první dvě kola to potvrdila. Kabina dýchá a to se mi líbí. To pro mě byl vždycky základ. Je tam teď pohoda, i když někdy až velká,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

V sestavě Hanáků bude scházet záložník Lukáš Greššák, který má jednozápasovou stopku za čtyři žluté karty. Naopak hrát už zase může, a nejspíš i bude, útočník Lukáš Juliš, který proti Spartě minulou neděli doma scházel vzhledem k dohodě klubů. „Škoda, že Julda je tady jen na hostování, ale určitě z jeho angažmá můžeme těžit. Teď nám vypadal na příští utkání Lukáš Greššák, zase už může hrát Juliš, takže tam už je to nejspíš vyřešené. Budou nějaké další karty, můžou se objevit zranění, je dobře, že máme více variant a možností, jak točit sestavu. Něco na výběr máme. Trošku nám chybí stoper, ale tam může nastoupit i Greššák,“ uvedl Látal.

Kromě Greššáka jsou mimo hru ještě marodi brankář Michal Reichl a útočník Martin Nešpor.

Zápas SFC Opava - SK Sigma je na programu v sobotu 29. února od 14.30 hodin (rozhodčí Denev – Blažej, Hock).

Předpokládané sestavy
Opava: Fendrich - Hrabina, Rychlý, Hnaníček, Žídek - Zavadil, Řezníček - Dordič, Juřena, Mondek - Železník. Trenér Jiří Balcárek.
SK Sigma Olomouc: Mandous - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Hála, Houska, Breite, Chytil, Falta – Juliš. Trenér Radoslav Látal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip