Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigmě se v Plzni zabodovat nepovedlo, prohrála tam

Sport

6.3.2021

Autor: Petr Pelíšek

Ve 22. kole FORTUNA:LIGY chtěli fotbalisté SK Sigma Olomouc odčinit domácí porážku se Zlínem. To se jim nepodařilo v Plzni prohráli, stejně jako před týdnem se Ševci, nula jedna.

Plzeň vstoupila do střetnutí aktivně, dostávala do zakončení, Sigma byla v úvodu pod tlakem. Velkou šanci v 17. minutě nevyužil Bucha, který postupoval sám na Mandouse, ale ten mu včas snížil střelecký úhel a k tomu přidal ještě výtečný zákrok. Oba si o chvíli později souboj zopakovali a znovu dopadl lépe pro olomouckého gólmana. Hosté pak zhruba od pětadvacáté minuty hru vyrovnali a domácí už do své šestnáctky tolik nepouštěli. Sami nedotáhli několik nadějných akcí a plzeňského gólmana Staňka přímou střelou neohrozili. Nějaké možnosti ale Sigma měla. Po střele Chytila si dala Plzeň mále vlastní branku, pokusům Daňka a Zmrzlého chybělo více přesnosti, byť v obou případech to bylo po povedených akcích.

Stav nula k nule vydržel po pauze jen jedenáct minut. V 56. minutě olomoucký odchovanec Falta z autu hodil míč Beauguelovi, který se v šestnáctce otočil kolem stoperů Sigmy a střelou z velkého úhlu prostřelil Mandouse. V 71. minutě mohl Beauguel přidat další branku, zblízka však trefil jen připraveného Mandouse. Plzeň měla v závěru další šance. Mandous však výtečně zneškodnil Mihálikovu hlavičku z rohu a v 86. minutě po Šulcově střele vykopnul míč z brankové čáry kapitán Hubník.

"Na Viktorku jsme přijeli s tím, že chceme hrát otevřeně. Chtěli jsme soupeře napadat při rozehrávce. Snažili jsme se presingem získat míče. Utkání bylo jiné než se Zlínem, hráli jsme aktivně, hráče jsme dostupovali. První poločas z naší strany nebyl špatný. Ve druhém poločase jsme se bohužel dopustili chyby, kdy při dlouhém autu soupeře si obránci nepohlídali Beauguela a soupeř nás potrestal. Věděli jsme o jeho kvalitách, proti Brnu dával stejnou branku. Viktorka se poté zatáhla a těžko jsme se do její obrany dostávali. Je to škoda, určitě jsme tu mohli uhrát lepší výsledek," řekl pro klubový web trenér SK Sigma Radoslav Látal.

FC Viktoria Plzeň – SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

Branka: 56. Beauguel. Rozhodčí: Berka – Vlček, Kubr. ŽK: Kaša, Limberský, Falta – Poulolo, Chytil. Hráno bez diváků.

Plzeň: Staněk – Limberský, Brabec, Kaša, Havel – Čermák (58. Šulc), Kalvach, Bucha – Falta, Beauguel (87. Ondrášek), Ba Loua (72. Mihálik).. Trenér Adrián Gula.

SK Sigma: Mandous – Zmrzlý, Poulolo (68. Sladký), Hubník, Látal – Hála (76. Zahradníček), Houska (68. Yunis), Daněk, Breite (85. Slaměna), González – Chytil. Trenér Radoslav Látal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

ARROWS ETL Global Olomouc

Katalog firem » Služby » Advokáti

ARROWS advokátní kancelář je trvale rostoucí poradenská společnost poskytující vysoce expertní a probyznysově zaměřené právní poradenství v České republice a Evropě. V současné době ...