Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 1.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigmáci se chystají na moravské derby se Zlínem

Sport

17.11.2017 aktualizováno 17.11.2017 15:02

Autor: rhe

Andrův stadion uvidí v sobotu duel dvou moravských rivalů. Ve 14. kole HET ligy se od 16:00 střetne aktuálně druhá Sigma Olomouc s desátým Fastavem Zlín. Hanáci budou chtít navázat na domácí utkání s Teplicemi. Zlín má venku zatím jen dvě remízy.

Tomáš Chorý se bude snažit na hrotu útoku zúročit práci celého týmu. Se Zlínem začíná Sigmy v sobotu ve čtyři hodiny. Tomáš Chorý se bude snažit na hrotu útoku zúročit práci celého týmu. Se Zlínem začíná Sigmy v sobotu ve čtyři hodiny. Foto: ČTK/Luděk Peřina

Fotbalová HET liga pokračuje po reprezentační pauze, ve které český tým hrál dva přípravné duely v Kataru s Islandem a domácím týmem. V dresu se lvíčkem na prsou se představili i dva hráči SK Sigma Olomouc David Houska a Šimon Falta.
"Měli jsme čtrnáctidenní přestávku, kdy jsem já sice nebyl přítomen, ale mužstvo pracovalo s Laco Onofrejem a Vojtou Smolákem hlavně na kondiční stránce, samozřejmě v souladu s herním rozvojem. Využili jsme přestávky také k doléčení šrámů u některých kluků, abychom byli na zbývající utkání v maximálním počtu," řekl pro Facebook Sigmy Olomouc trenér Hanáků Václav Jílek.
Sigma je na druhé příčce, její soupeř je desátý, takže jasným papírovým favoritem jsou podle bookmakerů v sobotu v podvečer na Andrově stadionu domácí. "Kdo je nebo není favorit, to je téma pro sázkové kanceláře. My jdeme do zápasu z lepší výchozí pozice, to je celé. Na druhou stranu Zlín má v kádru hodně velmi kvalitních hráčů na naší soutěž,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Václav Jílek pro klubový web www.sigmafotbal.cz.
V čem hrozí jeho týmu ze strany soupeře největší nebezpečí? "Je to celkově rychlost Zlína. Rychlost v přechodové fázi, ve finální fázi, jsou tam hráči, kteří disponují rychlostí. Je potřeba, abychom eliminovali ty věci, které jsme nabízeli Bohemce, to je Zlín schopen trestat. Je nutné, abychom byli obezřetní,“ podotkl Jílek.
Trenér Hanáků moc dobře ví, že i přes dobré postavení v tabulce a dobré výsledky má jeho tým stále rezervy a pořád na čem pracovat. "Vždycky si říkáme s Lacem, když to vyhodnocujeme, že v každém utkání jsou poměrně velké rezervy. Takže vidíme velký prostor pro zlepšení. Musíme hráče tlačit k tomu, aby ten prostor využili a ještě tu výkonnost povýšili,“ řekl Jílek.
Olomoucký trenér opět věří v podporu sigmáckého publika. "Čeká nás nyní Zlín, mužstvo, které hraje Evropskou ligu, má široký a kvalitní kádr, byť tomu výsledky zatím neodpovídají. Očekávám náročné utkání, hrajeme v domácím prostředí, takže věřím, že navážeme na ta předešlá úspěšná vystoupení a že to s podporou našich fanoušků zase zvládneme. Budeme rádi, když naplníme stadion v obou zbývajících domácích zápasech a plné tribuny nám pomohou k plnému bodovému zisku, což bychom si v této fázi samozřejmě moc přáli," dodal trenér Jílek.
Připraveni k zápasu nebudou rekonvalescent Václav Vašíček, zraněný Aleš Škerle.

Stoper Zlína Ondřej Bačo v souboji se sparťanským útočníkem Josefem Šuralem. Zlín se Spartou doma remizoval ve 13. kole 2:2. Stoper Zlína Ondřej Bačo v souboji se sparťanským útočníkem Josefem Šuralem. Zlín se Spartou doma remizoval ve 13. kole 2:2. Foto: ČTK/Dalibor Glück

Ševci se se Sigmou utkali naposledy před rokem. Zajímavostí je, že poslední čtyři vzájemné utkání v lize skončili vždy remízou. Třikrát 1:1 a jednou 0:0. Jinak má celkově navrch olomoucký tým, který nad Zlínem na ligové scéně vyhrál celkem desetkrát. Osmkrát pak zápas vítěze nepoznal a čtyřikrát odešli z duelu vítězně Zlínští. Jak tomu bude nyní, zjistíme v sobotu od 16:00 na Andrově stadionu v Olomouci. Na rozdíl od Evropské ligy zde nebudou ševci domácím týmem.
V obraně ševců se prosazuje mladý stoper Ondřej Bačo, který hrál za reprezentační ČR U21. Nyní se připravuje na sobotní utkání v Olomouci. Sigma má za sebou úctyhodnou sérii jedenácti zápasů bez porážky. "Jsem překvapen, jak se jim daří, a myslím, že je na čase jim překazit jejich sérii,“ přidal odhodlaně Bačo.
"Budou hrát určitě kombinační fotbal, který je pro ně typický. Musíme si dát pozor na útočníka Chorého, který je velkou hrozbou,“ dodal na závěr Ondřej Bačo na klubovém webu.
Zlín trénuje zkušený kouč Bohumil Páník, který v sezóně 2002 -2003 do 11. kola trénoval i Sigmu Olomouc. Ševci bojují i v Evropské lize, kde zatím uhráli dvě remízy.
Oporou týmu jsou v brance Stanislav Dostál a další ex-Sigmák Zdeněk "SuperBob" Zlámal. V obraně trenéři Zlína spoléhají na mladého Bača se Srbem Gajičem, kraje hrají "liberecký" Bartošák, odchovanci Kopečný s Matejovem nebo mladý Libor Holík. V záloze posílilo Zlín několik hráčů. Zkušený Jiráček, balkánští fotbalisté Džafič, Mehanovič, ze Sparty hostuje Vukadinovič, z Liberce přišel Ekpai, z Jihlavy Hronek, ze Sparty další "host" Holzer. Problémy mají ševci v útoku. Beauguel má opět potíže se zraněním a Diop se Železníkem se teprve dostávají do staré formy.

SK Sigma Olomouc - FC FASTAV Zlín

Tým SK Sigma Olomouc hraje v sobotu doma na Andrově stadionu proti Zlínu. K utkání 14. kola HET ligy byla delegována trojice rozhodčích ve složení Petr Ardeleanu – Ivo Nádvorník, Jiří Moláček. Střetnutí bude začínat v 16.00.

Pravděpodobné sestavy:
Sigma: M. Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Plšek, Kalvach, Houska, Falta - Chorý. Trenér: Jílek.

Zlín: Dostál - Kopečný, Bačo, Gajič, Bartošák - Ekpa, Hnaníček, Traoré, Jiráček, Mehanovič - Diop. Trenér: Páník.

Reklama

ELSON auto s.r.o.

Katalog firem » Auto - moto » Tuning, autodoplňky, wraping - polepy vozidel

Jsme ryze českou společností, která působí na českém i zahraničním trhu již od roku 1990. Naše společnost je postavena na vlastním vývoji a výrobě kvalitních střešních nosičů a pří...