Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma ztratila vedení na Lubinem osm minut před koncem

Sport

11.7.2021

Autor: Petr Pelíšek

Dnešním soupeřem prvoligových fotbalistů SK Sigma Olomouc bylo Zaglebie Lubin. Svěřenci trenéra Václava Jílka vedli od první minuty brankou Jakuba Matouška, polskému celku se pak povedlo osm minut před koncem vyrovnat.

Vstup do utkání měla Sigma povedený. Po centru Šípa zleva na zadní tyčce trefil hlavou Matoušek přesně a bylo to 1:0. To vše po třiceti sekundách zápasu. O deset minut později po centru Matouška zprava před bránou nezakončili úspěšně Vaněček, Zifčák ani Chytil. Ve 14. minutě po chybě Slaměny mohl Lubin srovnat, ale naštěstí se tak nestalo. Po půlhodině hry došlo na další akci po centru Matouška, tentokrát z toho byl roh. Ve 35. minutě šel po přihrávce Poulola sám na bránu Šíp, jeho střelu vyrazil brankář na břevno.

Vstup do druhé půle zápasu měl o něco lepší polský soupeř. Ale velkou šanci Sigma, byl v ní Šíp, ale ani podruhé v tomto utkání gólmana nepřelstil. V 82. minutě se potom Lubinu, který byl ve druhém poločase aktivnější, povedlo srovnat.

Poslední přípravné utkání na soustředění hraje Sigma v pátek proti Arce Gdynia (14.00).

„Dnes rozhodla efektivita. Vypracovali jsme si dost jednoznačných brankových příležitostí, ale proměnili jsme pouze jedinou. V poli byl soupeř silnější na míči. My jsme dnes chtěli kontrovat jinými zbraněmi, hlavně rychlým přechodem a kompaktností, což se nám dařilo. Bohužel ve finální části jsme nebyli dostatečně kvalitní,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek pro klubový web.

SK Sigma Olomouc – Zagłebie Lubin 1:1 (1:0)

Branky: 1. Matoušek – 82. Sypek. ŽK: Greššák – Ratajczyk.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Poulolo, Greššák (67. Vepřek), Zmrzlý – Matoušek (60. Látal), Slaměna (73. Sedlák), Chytil, Zifčák (67. Daněk), Šíp (60. Zahradníček) – Vaněček. Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip