Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma ztratila s Baníkem, nedala penaltu

Sport

24.4.2021

Autor: Petr Pelíšek

Ve 29. kole FORTUNA:LIGY se fotbalistům SK Sigma Olomouc nepovedlo dát branku ani z pokutového kopu. To byl jeden z hlavních důvodů domácí porážky v derby s FC Baník Ostrava.

Úvodní minuty derby patřily Sigmě. A ta měla v 7. minutě první slušnou příležitost. Nebezpečně hlavičkoval Poulolo, ovšem Jánoš cestě míče do sítě zabránil. Jinak ale byla olomoucká převaha platonická a hosté to ztrestali. Ve 27.minutě se dostali poprvé do trošku nebezpečnější akce a hned z toho byl gól. Zaváhání olomoucké defenzivy po autovém vhazovaní využil Buchta a Ostrava vedla. Ve 31. minutě měl dvě šance v rychlém sledu Šašinka, ale brankář Mandous Sigmu podržel. O šest minut později domácím nevyšla rozehrávka, naštěstí Baník netrestal, De Azevedo zakončil nepřesně. Tři minuty před koncem měla Sigma druhou šanci, z přímého kopu zatočil míč skvěle Houska, jenže trefil pouze do břevna.

Do druhé půlky Hanáci občerstvili dvěma střídáními ofenzivu. Ale na zvýšení počtu šanci se to neprojevilo. Ostravané čekali dobře bránili a čekali na brejky. Ovšem dlouho neměl ani jeden z celků střelu, které by mohl skončit gólem. Až do 77. minuty. V té byl sám před Mandousem Zajíc, ale olomoucký brankář vyrazil na rohový kop. V závěru měla Sigma naději na bod. Kopala penaltu za hraní rukou, jenže González Laštůvku nepřekonal. A v nastaveném čase přidal druhou branku hostů Kaloč.

„V prvním poločase jsme udělali jednu chybu a bohužel nás soupeř potrestal. Trápí nás to celou sezónu, soupeře tlačíme… ale až na jedno břevno jsme si během prvního poločasu nevytvořili ani jednu šanci. Byli jsme v tlaku, ale bez šancí, náběhů a zakončení. Do druhé půle jsme vstoupili tak, že jsme zase tlačili, ale přechodová fáze a zakončení byly z naší strany špatné. Konec utkání pak charakterizoval celou sezónu, kterou prožíváme. Místo toho, abychom dali penaltu a skončilo to alespoň 1:1 a mohli se psychicky nachystat na středu, máme zase hlavy dole. Jsme zklamaní,“ řekl trenér Sigmy Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – FC Baník Ostrava 0:2 (0:1)

Branky: 27. Buchta, 90+2 Kaloč. Rozhodčí: Pechanec – Blažej, Kříž. ŽK: Zmrzlý – Svozil, Tetour, Kuzmanovič. Hráno bez diváků.

SK Sigma: Mandous – Látal, Hubník, Poulolo  –González (90. Beneš), Breite, Sladký (46. Šíp), Houska (65. Mihalík), Zmrzlý – Chytil (46. Daněk), Zifčák (65. Nešpor). Trenér Radoslav Látal.

Baník Ostrava: Laštůvka  – Sanneh, Svozil, Stronati, Holzer – Jánoš (89. Pokorný), Kaloč – De Azevedo (71. Fillo), Tetour (71. Kuzmanović), Buchta (61. Ndefe) – Šašinka (71. Zajíc). Trenér Václav Daněk.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941