Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 19.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma začne jaro proti Spartě, i s Chytilem

Sport

25.1.2023

Autor: Petr Pelíšek

V sobotu doma proti Spartě začnou fotbalisté SK Sigma Olomouc jarní fázi sezóny. Bude u toho i útočník Mojmír Chytil, o kterého se zajímá Slavia. I s jeho pomocí by Hanáci rádi udrželi solidní postavení v tabulce FORTUNA:LIGY, přezimoval čtvrtí.

„V případě Chytila jde nejen o ekonomickou, ale i sportovní stránku. Vidíte, v jaké jsme situaci. Od čtvrtého místa dolů je to hodně vyrovnané. Jednoznačně chceme upřednostnit sportovní stránku. Ať už na základě podzimní tabulky, tak také toho, abychom neoslabili,“ řekl sportovní manažer SK Sigma Ladislav Minář s tím, že jaro začne Chytil v Olomouci, ale jeho setrvání bude jisté až v půlce února, kdy končí přestupní termín. „Jednání se vedou, není to jednoduché. Máme stanovené podmínky, za jakých bychom ho uvolnili nyní v zimě a potom v létě,“ podotkl.

Sigma v přípravě sehrála čtyři zápas, jednou vyhrála, dvakrát remizovala a jednou byla poražena. „Příprava byla extrémně krátká, strašně rychle to uteklo, zápasů bylo málo. Hráči jsou raději, když jsou přípravy kratší. Možná bychom nějaký prostor ještě uvítali, ale je to pro všechny stejné. Ovšem udělali jsme to, co jsme chtěli a potřebovali udělat,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma. „Věřím, že jsme připraveni dobře, ale to musíme prokázat v soutěžních zápasech,“ uvedl.

Hanáci by rádi pokračovali v pobytu v horní části ligového pořadí. „Sparta na úvod, to si nevyberete. Je to výzva, ale máme tam hned čtyři těžké zápasy, není to jednoduchý začátek. Stejně se s těmi týmy musíme potkat. Věřím, že utkání budeme schopni odehrát v kvalitě a přeneseme všechno na hřiště. Sparta se v závěru podzimu zvedla, bodovala. V přípravě měla velmi těžké soupeře. Bude možná hladovější, ale to není věc, v které by nás měla převyšovat. Vidím z mužstva velké odhodlání,“ poznamenal Jílek.

Složení kádru Sigmy pro jarní část

Brankáři: Jakub Trefil, Tomáš Digaňa, Tadeáš Stoppen, Vilém Fendrych.
Obránci: Vít Beneš, Jakub Pokorný, Florent Poulolo, Jiří Sláma, Lukáš Vraštil, Ondřej Zmrzlý, Filip Slavíček, Juraj Chvátal.
Záložníci: Radim Breite, Jan Fortelný, Lukáš Greššák, Matěj Hadaš, Jakub Matoušek, Jan Navrátil, Jan Sedlák, Jiří Spáčil, Denis Ventúra, Jan Vodháněl, Filip Zorvan, Jáchym Šíp.
Útočníci: Mojmír Chytil, Jakub Přichystal, Antonín Růsek, David Vaněček, Pavel Zifčák, Tomáš Zlatohlávek.
Přišli: Jakub Přichystal (Zbrojovka Brno), Jan Fortelný (hostování Sparta Praha).
Odešli: Martin Košťál (ukončení smlouvy).

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Poplachy.cz

Katalog firem » Služby » Bezpečnostní služby a agentury, bezpečnostní systémy

ZAJISTÍME ZABEZPEČENÍ VAŠEHO DOMU, BYTU NEBO FIRMY ALARMEM PROTI VLOUPÁNÍ, POŽÁRU NEBO VYTOPENÍ. A NEJEN TO!