Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 17.7 °C

Sigma začala jaro zle, prohrála v Liberci

Sport

10.2.2024

Autor: Petr Pelíšek

Vstoupit dobře do ligového jara se fotbalistům SK Sigma Olomouc nepodařilo. Střetnutí 20. kola FORTUNA:LIGY nezvládli, v Liberci padli o dvě branky.

První zahrozil Slovan, střela Tupty ale neměla parametry na to, aby brankáři Macíkovi udělala nějaké potíže. V úvodu zápasu měli domácí vice ze hry. Hosté se sice postupem času trošku probrali, ale, ale jinak útočil hlavně Slovan. Ve 35. minutě se do tutovky dostal Kok, brankář Macík se proti jeho povedené střele vyznamenal, vyrazil na roh. První poločas tak skončil bez branek. Aktivita Slovanu neupadala ani po pauze a hned první šance skončila gólem. Špatnou rozehrávku Olomouce vystihl Penner, využil otevřeného prostoru a po jeho ráně se brankář Macík natahoval marně. První velká hrozba pro domácí přišla v 60. minutě. Juliše vyslal tvrdou střelu, ale liberecký brankář byl pozorný a vyrážel na roh. Deset minut před koncem pak bylo rozhodnuto, když se domácím povedlo vstřelit druhou branku.

„Liberec měl lepší vstup do utkání, byl agresivnější, rychlejší, sbíral lépe druhé míče. My jsme předvedli špatný výkon. O poločase jsme na hráče apelovali, aby změnili přístup. Chtěli jsme do hry dostat pohyblivějšího Singhateha, být přímočařejší, náběhovější. Náš plán trošku zhatil brzký inkasovaný gól. Byla to situace, kdy jsme měli míč pod kontrolou, přišla laciná ztráta, pomalý návrat do defenzivy. Střelec měl obrovský prostor. Děláme věci obráceně. Z mého pohledu to byl náš velice slabý výkon a zasloužená výhra Liberce,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

FC Slovan Liberec – SK Sigma Olomouc 2:0 (0:0)

Branky: 48. Penner, 80. Horský. Rozhodčí: Berka – Hrabovský, Šafránková. ŽK: Sláma, Pospíšil, Juliš, Singhateh. Diváci: 2427.

Liberec: Bačkovský - Prebsl, Chaluš, Mikula (62. Purzitidis) - Penner (62. Fukala), Žambůrek (85. Doumbia), Varfolomejev, Ghali - Tupta, Kulenović (75. Rabušic), Kok (75. Horský). Trenér Luboš Kozel.
SK Sigma: Macík – Pokorný, Beneš, Vraštil – Křišťál, Pospíšil (83. Ventúra), Breite (75. Fiala), Zorvan (46. Singhateh), Vodháněl (83. Amasi), Sláma (54. Langer) – Juliš. Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

ARROWS ETL Global Olomouc

Katalog firem » Služby » Advokáti

ARROWS advokátní kancelář je trvale rostoucí poradenská společnost poskytující vysoce expertní a probyznysově zaměřené právní poradenství v České republice a Evropě. V současné době ...