Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 8.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma veze ze Slovácka jeden bod

Sport

26.5.2020

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisté Slovácka na úvod obnovené sezony FORTUNA:LIGY po koronavirové pauze remizovali v 25. kole s Olomoucí bez branek. Tým z Uherského Hradiště bodoval počtvrté za sebou a ve nejvyšší soutěži nedostal gól už 398 minut. Sigma potvrdila roli remízového \"krále\" ligy a připsala si už dvanáctý nerozhodný výsledek v této sezoně.

Utkání se vzhledem k omezenému počtu 300 osob na stadionu odehrávalo v komorní atmosféře. Domácí klub na rozdíl od sobotního úvodního zápasu restartované sezony v Teplicích nepouštěl do reproduktorů žádnou zvukovou kulisu, o to více tak rezonovaly prázdnými ochozy pokyny lídrů obou týmů a občas i trenérů.

Slovácko si v úvodu vytvořilo mírnou převahu, ale nezužitkovalo ji. Do náznaku šancí se párkrát dostal hrotový útočník Jurečka, ale ani jednou z toho nebezpečí pro brankáře Mandouse nehrozilo. Sigma postupně vyrovnala hru a měla i blíže k vedoucímu gólu. Nejprve v 17. minutě Houska z přímého kopu jen těsně minul horní roh Trmalovy branky a o šest minut později chyběly Julišovi jen centimetry po centru Falty z levé strany. V 35. minutě se na druhé straně po Sadílkově přihrávce dostal po otočce ke střele Jurečka, ale Mandous jeho střelu vyrazil.

Ani ve druhé půli se obraz hry nezměnil. Obě mužstva střídala lepší okamžiky s horšími, dlouhá a mimořádná přestávka se na hráčích viditelně projevila.

V 52. minutě si potlesk domácích sponzorů a partnerů, kteří v hledišti doplnili kvótu 300 osob, vysloužil veterán Petržela za střelu bez přípravy, ta ale skončila těsně nad břevnem. Po hodině stejný hráč mířil tvrdě jen do olomouckého gólmana.

V závěru zápasu Slovácko přece jen více zatlačilo Hanáky před jejich šestnáctku. Ke slibné střelecké pozici se dostal Daníček, ale z 20 metrů pálil těsně vedle.

1. FC Slovácko - SK Sigma Olomouc 0:0

Rozhodčí: Klíma - Moláček, Caletka. ŽK: Hofmann, Daníček, Reinberk, Svědík (trenér) - Breite.
Diváci: 100.

Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Daníček, Havlík - Petržela (79. Zahustel), Sadílek, Navrátil (86. Kalabiška) - Jurečka (70. Zajíc). Trenér: Svědík.
Olomouc: Mandous - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Hála (88. Greššák), Houska, Breite, Chytil (72. Zahradníček), Falta (72. Daněk) - Juliš (85. Yunis). Trenér: Radoslav Látal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip