Reklama

Sobota 18. května 2024, svátek má Nataša, venku je 14.8 °C

Sigma veze z Hradce prohru, nezvládla první poločas

Sport

5.5.2024

Autor: Petr Pelíšek

Bídný první poločas rozhodl o porážce fotbalistů SK Sigma Olomouc v úvodní zápase semifinále play-off ve Skupině o Evropu. V Hradci Králové prohráli jedna tři. Odveta se hraje na Andrově stadionu příští neděli.

Ve 13. minutě šla Olomouc do vedení, když Šíp hlavičkou přehodil hradeckého brankáře. Jenže aktivnější byli domácí. A sedm minut poté srovnali. Střela Juliše šla úplně vedle, ale trefila Chvátala, který si míč srazil do vlastní sítě. Ve 42. se střelou k levé tyčce nejdříve prosadil Vašulín a o dvě minuty později odskočili Hradečtí na rozdíl dvou branek, když zakončil Horák. Zpackaný závěr první půlky byl definitivním rozhodnutím. K nějakému zvratu hostům nepomohlo ani zařazení dvou zahraničních útočníků, stav už se nezměnil.

„V principu jsme do utkání vstoupili tak, jak jsme očekávali. Měli jsme šanci ještě za stavu nula nula, pak jsme dali branku. Úvod byl podle mě fajn. Pak jsme dostali nešťastný vlastní gól z odraženého rohu. Potom jsme se ale trochu natrápili v přechodové fázi. Dali jsme Hradci v posledních minutách prvního poločasu dva dárky, kdy jsme zbytečně ztratili balony a soupeř z toho dal dva góly. Takové chyby potrestá většina ligových mužstev. Ve druhém poločase jsme se snažili dát gól, abychom si zlepšili pozici do odvety. Hráli jsme ale spíš po vápno. Dát doma dva góly Hradci a neinkasovat bude velký úkol,“ řekl Jiří Saňák.

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc 3:1 (3:1)

Branky: 20. vlastní Chvátal, 42. Vašulín, 44. Horák – 13. Šíp. Rozhodčí: Radina – Kotík, Pochylý. ŽK: Harazim – Matys. Diváci: 6529.

Hr. Králové: Zadražil – Klíma, Kodeš, Spáčil – Harazim, Kučera, Dancák, Horák – Juliš (63. Čmelík), Pilař (83. Pudhorocký), Vašulín (74. Koubek). Trenér David Horejš.
SK Sigma: Stoppen – Chvátal, Pokorný, Matys, Uriča – Vodháněl (29. Zorvan), Ventúra (46. Langer), Breite, Pospíšil (46. Singhateh), Šíp (77. Muritala) – Zifčák. Trenér Jiří Saňák.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

CENTRUM SEMAFOR, STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC, odbor AŘMV

Katalog firem » Zábava, volný čas

DOPRAVNÍ VÝCHOVA CENTRUM SEMAFOR se zaměřuje na dopravní výchovu a s ní spojené volnočasové aktivity pro děti i nejširší veřejnost z Olomouce i okolí. Centrum odpovídá svou programovou o...