Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma veze z Boleslavi čtyřbrankové vítězství

Sport

27.7.2018

Autor: čtk

Fotbalisté Sigmy vyhráli ve druhém utkání nové sezony na hřišti Mladé Boleslavi. Sigma se prosadila dvěma střelami z dálky v podání Jakuba Plška a Martina Nešpora, poté se trefili ještě Martin Sladký a David Houska. Olomouc tak napravila domácí prohru se Slavií, zato Mladá Boleslav potřetí za sebou inkasovala minimálně tři branky a vyrovnala svou nejvyšší domácí porážku v historii. Doma Středočeši vyhráli jediné z posledních devíti ligových utkání.

Ilustrační foto.

Foto: Jan Procházka

"Výkon nebyl bezchybný. I když je výsledek jednoznačný, tak tam od nás bylo hodně chyb a jsme schopni hrát na lepší úrovni hlavně v obraně. Dobře si uvědomuji, že kdyby soupeř šel do vedení, na což šance měl, tak by se to odvíjelo úplně jinak. Pro Boleslav je to krutý výsledek," zhodnotil zápas trenér Olomouce Václav Jílek.

S tím ale nesouhlasil domácí kouč Jozef Weber. "Porážka není krutá, my jsme prostě selhali ve hře v obou vápnech, kde jsme se nechovali dobře. Zahodili jsme vyložené šance a naopak nechávali soupeři příliš hodně prostoru a on to potrestal. Prohra je naprosto zasloužená," prohlásil.

Mladá Boleslav ve Zlíně přišla o dvoubrankové vedení a prohrála 2:3, doma tak chtěla ztrátu napravit a od začátku Olomouc tlačila. Hned v úvodu si vypracovala několik standardních situací a centrů, ale větší šanci měl jen Pauschek, který po rohovém kopu míč do branky nedotlačil.

Sigma úvodní tlak domácích ustála a v 8. minutě sama udeřila z prvního vážnějšího útoku. Stoper Štěrba průnikem rozhodil domácí obranu, před vápnem zůstal volný nejnebezpečnější hráč Olomouce Plšek, měl dostatek času zamířit a z 20 metrů se trefil do šibenice. Navázal tak na poslední kolo minulé sezony, kdy právě Boleslavi dal dva góly. Z posledních sedmi ligových zápasů má na kontě šest branek.

"Překvapilo mě, kolik jsem tam měl prostoru. Měl jsem to na slabší nohu, tak jsem si na to moc nevěřil, ale spadlo mi to tam. Hodně nám to pomohlo," řekl Plšek.

Z podobné situace krátce nato pálil Falta, ten ale branku těsně minul. Domácím navíc zkomplikovalo situaci zranění kapitána Matějovského, který po střetu s Plškem křičel bolestí. Pak se sice pokusil ještě do zápasu vrátit, ale po chvíli zůstal opět ležet a do kabin mu museli pomoci členové realizačního týmu.

"Zatím nevím, co je s Matějovským. Snad to nebude nic dlouhodobějšího. Dokážu si představit, že nahradíme každého, ale u Matějovského je to složitější," připustil Weber na adresu bývalého reprezentanta.

Boleslav se z inkasovaného gólu brzy oklepala a opět začala tlačit. Po jednom z centrů vyběhl brankář Buchta na hranici vápna a míč vyboxoval až za ním, čehož si sudí všiml a dal mu žlutou kartu. Kateřiňák však z přímého kopu branku netrefil. Královu hlavičku Buchta chytil a srovnání nepřinesl ani tlak v závěru poločasu.

Ve druhé půli skončila těsně vedle tečovaná střela Konatého i pokus Fabiána, který neuspěl ani hlavičkou z úhlu po přetaženém centru. V 68. minutě Olomouc přidala pojistku, když se zpoza vápna opřel do míče Nešpor a vstřelil první gól v dresu Sigmy. Navrátilec z Polska skóroval v české lize po čtyřech letech.

Když Faltův přízemní centr prošel do středu vápna k nabíhajícímu Sladkému, který zaskočil zkoprnělou obranu a zvýšil už na 3:0, bylo o vítězi rozhodnuto. Navíc parádní střelu poté předvedl ještě Houska a po Plškově pokusu zachránilo Boleslav břevno.

"Spadl nám obrovský kámen ze srdce. Protože v momentě, kdybychom tu body ztratili a před námi byl zápas s Plzní a Evropská liga, tak by to bylo hodně složité pro psychiku hráčů. Proto dnes je to hrozně důležité vítězství, které nám dá klid do práce a zvedne nám to sebevědomí," řekl Jílek.

FK Mladá Boleslav0:4SK Sigma Olomouc
(0:1)
Branky:8. Plšek, 68. Nešpor, 72. Sladký, 82. Houska.
Rozhodčí:Orel - Caletka, Hock.
ŽK:Král, Diviš, Komličenko - Buchta, Šterba.
Diváků:3127
Sestava FK Mladá Boleslav:Kamenár - Pauschek, Takács, Král, Keresteš (82. Diviš) - Hůlka, Matějovský (20. Kateřiňák) - Konaté, Ladra (63. Valenta), Fabián - Komličenko. Trenér Jozef Weber.
Sestava SK Sigma Olomouc:Buchta - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (67. Pilař), Plšek, Kalvach, Houska, Falta (79. Hála) - Nešpor (76. Yunis). Trenér Václav Jílek.

čtk

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz