Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma v přípravě poprvé prohrála

Sport

10.7.2021

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisté SK Sigma Olomouc mají za sebou úvodní utkání na soustředění v polské Opalenici. Poprvé v letní přípravě prohráli, když dánskému FC Midtjylland podlehla 1:2. V prvním poločase inkasovala Sigma dvě branky, gólem do šatny snižoval Kryštof Daněk. Ve druhé části zápasu už se stav nezměnil.

Trenér Václav Jílek poslal od začátku utkání do hry mladého brankáře Tadeáše Stoppena, protože Matúš Macík dorazil do Opalenice těsně před začátkem zápasu, v posledních hodinách totiž byl u narození dcery. V základní sestavě nastoupily také dvě olomoucké posily - Antonín Růsek a Jan Sedlák.

Zápas pro Sigmu nezačal šťastně. Dvakrát inkasovala, úvodní pasáž duelu byla v režii dánského celku. Pak se Hanáci osmělili. A ve 33. minutě minul v dobré pozici Růsek tyčku. Nakonec se podařilo dát Olomouckým i gól, ve 45. minutě po centru Zahradníčka zprava Daněk potvrdil, že v pokutovém území se umí skvěle orientovat. A bylo to jen o gól. Ve druhém poločase už branky nepadly, i když Breite, Chytil nebo Matoušek měli za Sigmu docela slušné možnosti.

Další přípravný zápas v rámci soustředění má Sigma na programu již zítra, za soupeře má Zagłebie Lubin, hraje se od 17.00.

„Z celkového pohledu je určitě škoda, že jsme utkání nedovedli minimálně do remízového závěru. Za celkový průběh utkání si myslím, že bychom si to zasloužili. Ukázalo se však, že pokud narazíme na kvalitu, a to především na tu individuální kvalitu, tak nesmíme chybovat. Nesmíme soupeři umožnit jednoduché situace na dohrávání. Z takových situací padly obě branky, kdy jsme jim tu brankovou příležitost nabídli sami. My jsme naopak naši kvalitu neukázali, hlavně v prvním poločase, kde jsme měli dvě nebo tři gólové situace. Tam jsme mohli jít do vedení. Po stránce organizace hry, taktické odpovědnosti a kondice jsme to dnes zvládli. Bylo ale vidět, že jsme zaostávali v individuálním rozhodování v těžkých situacích,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FC Midtjylland 1:2 (1:2)

Branky: 45. Daněk – 7. Evander, 22. Brumado. ŽK: Daněk, Zmrzlý – Evander.

SK Sigma: Stoppen – Látal (74. Chvátal), Hubník, Beneš, Vepřek (63. Zmrzlý) – Hála (63. Chytil), Sedlák (63. Greššák), Daněk, Breite (74. Šíp), Zahradníček (63. Vaněček) – Růsek (74. Matoušek). Trenér Václav Jílek.
Midtjylland: Thompson – Sviatchenko, Hoegh, Nicolaisen, Dalsgaard, Paulinho, Madsen, Evander, Dreyer, Isaksen, Brumado. Trenér Brian Priske.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip