Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma v oslabení náskok neudržela

Sport

17.9.2021

Autor: Petr Pelíšek

Dobře rozehraný zápas ztratili v 8. kole FORTUNA:LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc. Po brance Hály vedli, ale když pak rozhodčí Klíma vyloučil Zifčáka, hosté přesilovku proměnili ve vyrovnávací branku.

Sigma začala výborně a udeřila hned z první šance v 10. minutě. Po signálu z rohového kopu se prosadil Hála a šestým gólem v ligové sezoně poslal Hanáky do vedení. Na další šanci se čekalo do 26. minuty, kdy si na centr Kuzmanoviče z pravé strany naskočil Almási, proti jehož hlavičce v pohodě zasáhl domácí Macík. O minutu později mohla Sigma inkasovat po prudkém přízemním centru Sora. Chvátal v těžké pozici odehrál míč jen směrem k vlastní bráně a trefil do hlavy gólmana Macíka. Velkou šanci poté nevyužil Růsek, který netrefil branku střelou z voleje z tutové pozice. Jinak ale na hřišti kralovala Sigma, hostům v zásadě nic nedovolovala.

Po přestávce to bylo podobné a začala zasahovat vyšší moc …. V 51. minutě fauloval zezadu ostravský Sor. Ovšem rozhodčí Klíma dělal, že o nic zásadního nešlo, pravděpodobně moc dobře věděl, že Sor už jednu žlutou má a musel by ho vyloučit … Další nevídaný přehmat předvedl sudí Klíma v závěru. To když v 75. minutě vyloučil Zifčáka poté, co do jeho nohy při zpracování míče naskočil Svozil. Ostravský stoper souboj vytunil o simulování a Klíma všechno nepochopitelně vyhodnotil na červenou kartu. Tím dal hostům šanci na odvrácení porážky. A povedlo se mu to. Šest minut před koncem hosté srovnali, za bod můžou děkovat především přehmatům rozhodčího.

"V utkání jsou určité důležité momenty, které je potřeba vyhodnotit správně. Když vyhodnotíme zákrok Zifčáka jako červenou kartu, pak nerozumím tomu, že nebyl vyloučen Sor po druhé žluté kartě, která byla podle mě naprosto jasná a evidentní. Podle mě to bylo jednoznačné ovlivnění zápasu," řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FC Baník Ostrava 1:1 (1:0)

Branky: 10. Hála - 84. Almási. Rozhodčí: Klíma – Hájek, Vodrážka. ŽK: Breite, Sedlák, González, Zahradníček –Sor, Ndefe, Tetour. ČK: 75. Zifčák. Diváci: 8613.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý – Breite, González (78. Beneš) – Zahradníček (78. Daněk), J. Sedlák, Hála (90+2. Šíp) – Růsek (69. Zifčák). Trenér Václav Jílek.
Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman – Kaloč (64. Budínský), Tetour – Sor (64. Juroška), Kuzmanović (71. de Azevedo), Potočný (71. Jiří Klíma) – Almási. Trenér Tomáš Galásek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Divadlo TRAMTARIE

Katalog firem » Kultura a umění » Divadla

Divadlo Tramtarie je nezávislé profesionální divadlo, které již od roku 2005 vykonává veřejnou kulturní službu a je nedílnou součástí kulturního prostředí města Olomouce a Olomouckého k...