Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 20.1 °C

Sigma v Mladé Boleslavi nepřekvapila

Sport

16.3.2024

Autor: Petr Pelíšek

Ve 25. kole první ligy fotbalisté SK Sigma Olomouc prohráli v Mladé Boleslavi. Hanáci se herně opět trápili, byť tentokrát hráli skoro celý dlouhý poločas v deseti. Sedm minut po přestávce byl vyloučen záložník Jan Vodháněl.

Soupeřovu branku dříve ohrozili Olomoučtí, již ve 3. minutě Zorvan rozehrával dva rohy. Boleslavští se ubránili. V 8. minutě z levé strany odcentroval Fulnek do šestnáctky, kde nejprve Hilálovi hlavičku reflexem gólman Macík vyrazil, ale následné Ladrově dorážce ze dvou metrů už nezabránil - 1:0. Ve 13. minutě průnik Vodháněla přes Fulneka do boleslavského vápna vynesl Olomouci jen třetí roh, kterému se boleslavská defenzíva ubránila. O sedm minut později se po lajdácké boleslavské rozehrávce se do šance dostal Juliš, který prostřelil Mikulce, ale protože se tak stalo z ofsajdové pozice, rozhodčí gól neuznal. Ve 42. minutě Boleslav promarnila druhý roh a obléhání soupeřovy branky zakončil Ladra střelou jen pár centimetrů vedle levé tyče. Olomouckém týmu ztížil zápas v 52. minutě Vodháněl, který po druhém žlutém napomínání dostal červenou. Zanedlouho se na oslabenou Olomouc usmálo štěstí. V 58. minutě po Sakalově zásahu Singhateha nařídil sudí Volek penaltu, kterou proměnil Juliš ve vyrovnání. Boleslav pak mohla jít do vedení z penalty.

Matějovský přihrál Fulnekovi a po jeho centru Kadlec a ani Hilál neskórovali do odkryté branky. Rozhodčí Volek byl povolán k monitoru VAR, aby potvrdil, že brankář Macík fauloval Suchého a nařídil penaltu. Pokutový kop ale Macík Ladrovi chytil. V 76. minutě si Ladrův centr zprava zpracoval Solomon na hranici pokutového území a ranou k pravé tyči dal na 2:1. Manko už se Hanákům dohnat nepovedlo. V nastavením čase pak měla vyloučeného hráče také Boleslav.

„Chtěli jsme bodovat, ale nepovedlo se. Nebyl jsem spokojený s první poločasem, máme na víc, než jsme předvedli. V druhém ráz utkání dalo vyloučení. Byli jsme rádi, že jsme vyrovnali, a když jsme přežili penaltu, věřil jsem, že uspějeme. Boleslav si však trpělivostí a kvalitou došla pro vítězství," řekl trenér SK Sigma Jiří Saňák.

FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc 2:1 (1:0)

Branky: 8. Ladra, 76. Solomon – 58. (pen.) Juliš. Rozhodčí: Volek – Hurych, Žurovec. ŽK: Hilál, Suchý, Sakala, Matějovský – Vraštil, Vodháněl, Pokorný, Macík. ČK: 90. Žitný - 52. po 2. ŽK Vodháněl. Diváci: 2228.

Ml. Boleslav: Mikulec – Kadlec, Suchý, Karafiát, Fulnek – Matějovský, Sakala (73. Mareček) – Jawo (73. Solomon), Ladra, Kušej (86. Žitný) – Hilál (92. Šimek). Trenér David Holoubek.
SK Sigma: Macík - Vraštil, Beneš, Pokorný, Novák (78. Chvátal) - Vodháněl, Zorvan (56. F. Uriča), Breite, Pospíšil (56. Ventúra), Fortelný (56. Singhateh) – Juliš (85. Šíp). Trenér Jiří Saňák.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

PNEUBAZAR - PNEUSERVIS

Katalog firem » Auto - moto » Pneuservis

Provádíme ekologickou likvidaci vozidel zdarma. Pro likvidaci vozů a autovraků jsme certifikování společností CALLPARs System. Náš pneuservis nabízí výměnu pneumatik, montáž a demontáž ko...