Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 3.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma s Baníkem dnes uzavřou program 5. kola fotbalové ligy

Sport

20.8.2018

Autor: ČTK

Moravské derby mezi Olomoucí a Ostravou dnes uzavře program 5. kola první fotbalové ligy. Zatímco Sigma se bude v dohrávce na svém stadionu snažit vyrovnat s únavou ze čtvrteční odvety Evropské ligy v Kazachstánu a výhrou napravit vstup do sezony, Baník bude mít šanci se v případě výhry bodově dotáhnout na třetí Slavii.

V těžší pozici jde do zápasu Olomouc, která v úvodních čtyřech kolech bodovala jen v Mladé Boleslavi a patří jí až třináctá příčka. Navíc oba předchozí zápasy doma prohrála. "Říká se do třetice všeho dobrého. Věřím, že to prolomíme. V naší bodové situaci to není úplně ideální a ty tři body by nám v tuto chvíli strašně pomohly," řekl pro klubový web trenér Václav Jílek. Ten by rád zužitkoval euforii, která v týmu zavládla po čtvrtečním utkání 3. předkola Evropské ligy s Kajratem Almaty. V Kazachstánu se Sigmě povedlo vyhrát a postoupit do 4. předkola, kde olomoucké mužstvo čeká atraktivní souboj se Sevillou. "Byli bychom rádi, kdybychom té euforie využili v zápase s Ostravou, protože každé vítězství dodává hráčům sebevědomí. Pohárové zápasy nám dokázaly, že určitou kvalitu máme. Jako tým jsme to zvládli skvěle a byl bych rád, kdybychom na to navázali," uvedl Jílek.

Zároveň ale musí pracovat s únavou týmu, který kvůli cestě do Kazachstánu strávil hodně času v letadle a hráči neměli dostatek spánku. "Hráči jsou ve fázi začátku sezony, takže myslím, že by to nemělo mít výraznější dopad. Uvidíme, jak se vyrovnáme s časovým posunem a tím, že jsme z Kazachstánu cestovali přes noc, takže jsme velmi špatně spali. Nějaká dílčí únava by se případně mohla dostavit," připustil.

Baník v úvodních čtyřech kolech ztratil jen duel se Slováckem, naopak s čistým kontem dokázal porazit Jablonec, Příbram i Bohemians.

Zápas na Andrově stadionu začne v 18:00.

ČTK

Reklama

Realitní makléřka Gabriela Harnachová

Katalog firem » Služby » Realitní kanceláře

Hledám pro své klienty nemovitosti k prodeji a pronájmu v olomouckém kraji. Na adrese Wellnerova 1, jsem k dispozici kdykoliv po domluvě. Zabývám se realitami a řešení nabízím i v oblasti f...