Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma remizovala, přišla o dalšího stopera

Sport

1.8.2020

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisté SK Sigma Olomouc sehráli dnes v Rakvicích druhé utkání přípravy na novou sezonu ve FORTUNA:LIZE. Duel proti Spartaku Trnava skončil remízou, což mohlo trenéra Radoslava Látala potěšit, protože na rozdíl od soupeře, který už měl generálku, je jeho tým po těžkém kondičním bloku. Utkání nedohrál stoper Vít Beneš, který musel hned na začátku odstoupit pro svalové zranění.

Sigma šla do zápasu nekompletní, zdravotní potíže nepustly do hry stopera Jana Štěrbu a záložníky Radka Látala s Davidem Houskou. Místo Štěrby povolal trenér Látal do prvního týmu dvacetiletého stopera Jana Davida z béčka, to bylo už v týdnu. Nyní bude mít situaci se stopery ještě složitější, po dvou minutách hry si přivodil svalové zranění Vít Beneš.

Úvod zápasu lehce naznačoval, že Trnava už ladí na start ligy. Ale to trvalo pár minut. Pak se rozehrála Sigma a hrálo se převážně před brankou Spartaku. A Sigma měla dobré šance, blízko ke vstřelení branky měli v prvním poločase dvakrát Hála, Yunis a Daněk. Ovšem štěstí v koncovce nebylo, takže se šlo do pauzy za bezbrankového stavu.

Po přestávce nastoupila za Sigmu téměř celá nová sestava, s výjimkou stopera Jemelky, který v první půlce musel zastoupit Beneš. Ve druhé hrál ve dvojici s Janem Davidem. Hanákům to ve druhé půlce šlo, hned na začátku měl dobrou šanci Chytil, ale nedal. V 58. minutě ovšem Chytil ideálně uvolnil Zifčáka, který trefil křížnou střelou přesně k pravé tyčce. A Sigma vedla. Dál byla aktivní, pokusy Breiteho, Kerbra nebo Šípa byly nebezpečné, stejně jako dvě šance Nešpora. V závěrečných minutách si své šance vytvořil i Spartak. A když už se zdálo, že Sigma těsnou výhru uhájí, přišla chyba v rozehrávce, faul a penalta, kterou proměnil Pačinda.

„Beneš má poraněný zadní stehenní sval, jak to bude vážné, to uvidíme až po vyšetření. Posledních patnáct minut znehodnotilo celé utkání. Zápas jsme jinak odehráli bez nějakých problémů, měli jsme ho pod kontrolou, soupeře k ničemu nepustili. Ale naší rozehrávkou si zkazíme jinak dobrý výkon. Na to, že kluci hodně trénovali, to bylo běhavé agresivní. Chybělo tam ještě více střelby, ale jinak to bylo dobré utkání. Mrzí mě těch posledních patnáct minut,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – Spartak Trnava 1:1 (0:0)

Branky: 58. Zifčák – 82. (pen.) Pačinda. Rozhodčí: Mayer – Vostrejž, Bělák. ŽK: Greššák, Breite, Reichl. Diváci: 345.

SK Sigma: 1. poločas: Mandous – Zahradníček, Hubník, Beneš (5. Jemelka), Vepřek – Hála, González, Greššák, Falta – Daněk, Yunis. 2. pol.: Reichl – Sladký, David, Jemelka (79. Greššák), Kerbr – Zifčák, Breite, Zmrzlý, Šíp – Nešpor, Chytil. Trenér Radoslav Látal

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

KlimaLand.cz

Katalog firem » Obchod

Chlazení a topení Jsme odborníky na vytvoření nejpohodlnějšího prostředí, které vám 4 zdi mohou poskytnout. Životní prostředí Díky použití ověřených a kvalitních zařízení m...