Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 3.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma remizovala, Yunis dal opět gól

Sport

19.1.2019

Autor: Petr Pelíšek

První nerozhodný výsledek v zimní přípravě uhráli fotbalisté SK Sigma Olomouc. Dnes doma na umělce remizovali 1:1 se slovenským MFK Ružomberok. Hanáci vedli brankou Jakuby Yunise, který se v přípravě trefil již popáté. Další zápas hraje Sigma ve středu proti Jihlavě, pak už se vydá na turecké herní soustředění.

Sigma šla do utkání opět bez několika opor, nenastoupili Václav Pilař, Jakub Plšek, Martin Sladký, Juraj Chvátal ani Martin Hála. Naopak poprvé v olomouckém dresu hrál stoper Vít Beneš, zimní posila týmu. „Měl bych organizovat hru, ale komunikovat musí všichni hráči, ne jenom jeden. Myslím, že to bylo i vidět, hráli jsme docela organizovaně. Ale hlavně v tom musíme pokračovat, ne se jen uspokojit jedním poločasem,“ řekl stoper Vít Beneš. Nastoupil v prvním poločase, to branka nepadla. „Důležité je, že jsme nedostali gól, všechno jsme bezpečně odklidili. Nějaké šance jsme si vytvořili, je škoda, že jsme je neproměnili,“ podotkl. 

V prvním nakonec bezbrankovém poločase byli aktivnější a lepší domácí, Sigma Ružomberoku hodně dlouho nedovolila prakticky nic. A mohla jít do vedení, velkou šanci měl hned v úvodu Chytil, ale přestřelil. To bylo ve 4.minutě. Za dalších třináct minut Chytil znovu mohl skórovat, ale hlavou minul.

Jedinou branku SK Sigma dal dnes útočník Jakub Yunis (č. 10).

Foto: Petr Pelíšek

Do druhé půlky oba týmy prostřídaly. A opět se začalo v olomoucké režii. Hned na začátku mohl dát gól Nešpor, ale dobrý centr zleva na zadní tyčce netrefil. V 51.minutě Nešporovi vyrazil tutovku brankáře, ale na dorážku Yunise už neměl. Vedení Sigma neuhlídala dlouho, srovnáno bylo v 58., když defenziva nechala zakončujícímu Tandirovi. Zápas to byl vyrovnaný, šance měla obě mužstva. Sigmě mohli zajistit vedení Yunis nebo Nešpor, ale hlavičku prvního brankář vyrazil, druhý těsně minul. Poslední minutky Sigma dohrávala v deseti, s lehkým zraněním raději odstoupil útočník Martin Nešpor.

„Prostřídali jsme hodně hráčů, což jsme chtěli, aby rozložení sil bylo co největší. A také jsme vyzkoušeli hodně herních variant a způsobů. Chtěli jsme v úvodu hodně vysoko napadat, pak hrát spíše ze středového bloku, ve druhém poločase zase hrát tři pět dva a dohrávali jsme čtyři čtyři dva. Takže těch možností bylo více. Z celkového pohledu to bylo hodně náročné utkání, dost běhavé, oba týmy se snažily hodně pracovat. Nám ve druhém poločase scházelo více fotbalovosti, odevzdávali jsme zbytečně hodně míčů. Remíza je asi zasloužená, byt o výsledek nyní nejde. Utkání splnilo svůj účel, nikdo se nezranil,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Další zápas hraje Sigma doma ve středu proti Jihlavě (13.00)


SK Sigma Olomouc – Ružomberok 1:1 (0:0)

Branky: 51. Yunis – 58. Tandir. Rozhodčí: Křepský. Diváci: 250

SK Sigma Olomouc: 1.poločas: Reichl – Štěrba, Beneš, Polom, Sláma – Falta, Texl, Kalvach, Chytil, Lalkovič – Yunis. 2. pol.: Reichl – Kotouč, Jemelka, Vepřek – Látal, Falta, Houska, Lalkovič (70. Chytil), Zahradníček – Yunis, Nešpor. Trenér Václav Jílek.
Ružomberok: Čtvrtečka (46. Krajčírik) – Twardzik, Maslo, D. Kružliak, Urdinov (46. Kunca) – Qose, Kochan (46. Brenkus), Takáč (46. Mustedanagić) – Tatarkov, Gerec (46. Tandir), Gal Andrezly. Trenér David Holoubek.

Petr Pelíšeksport@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip