Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma porazila Slovan, rozhodl Zahradníček

Sport

16.1.2019 aktualizováno 16.1.2019 23:38

Autor: Petr Pelíšek

Ve třetím přípravném utkání fotbalisté SK Sigma Olomouc zvítězili. Hanáci dnes hráli v Bratislavě na zbrusu novém stadionu Tehelné pole, pro Slovan šlo o testovací utkání. Po prvním poločase Sigma prohrávala, ale ve druhém byla produktivnější, o výhře hostů rozhodl minutu před koncem Tomáš Zahradníček.

V sestavě Sigmy chyběli pro nemoc Jakub Plšek, Pavel Dvořák, pro lehké zranění Juraj Chvátal a také rekonvalescenti Martin Sladký a Martin Hála. Nehrál ani stoper Vít Beneš, který v klubu podepsal ráno v den utkání smlouvu na dva roky s opcí.

V prvním poločase padla jedna branka, za domácí se trefil Moha. Slovan zlobil defenzivu hostů rychlými protiútoky, ještě před prvním gólem brankář Buchta jednu tutovku lapil. "Je to určitě dobrá výhra pro sebevědomí. Byl to takový uvolněný zápas, padlo pět gólů, my jsme to nakonec strhli na svoji stranu. Ale musíme přidat v defenzivě, dostali jsme hodně laciné branky," řekl gólman SK Sigma Miloš Buchta. Na druhé straně mohl srovnat Nešpor, ovšem jeho gólovou střelu domácí brankář reflexivním zákrokem vytáhl na tyčku. 

Do druhého poločasu domácí prostřídali sestavu, Sigma sáhla jen k jedné změně a to už se hrálo více podle olomouckých not. Osm minut po přestávce srovnal po rohovém kopu Lalkoviče Jemelka. Předcházela tomu parádní střela Falty, kterou brankář jen tak tak vyrazil. V 59.minutě se po přihrávce Pilaře trefil krásně Yunis a Sigma vedla. Pak Yunis hlavičkoval v dobré palebné pozici těsně vedle. Osmnáct minut před koncem se podařilo domácím srovnat.

Vedení pro hosty mohl zařídit Lalkovič, šel sám na brankáře, ale nepovedlo se mu ho prostřelit. Pak znovu Lalkovič zkoušel překvapit gólmana, tentokrát se jeho pokus svezl po břevně nad levou šibenicí. „Stadion je to krásný, doufám, že na něj bude chodit hodně diváků. Byl jsem rád, že jsme si mohli zahrát na přírodním trávníku. Užil jsem si to, měl jsem dát gól, to mi bude určitě trenér vyčítat. Jsem zdravý, to je hlavní, mám teď všechno ve svých rukách. Musím makat, a když budu hrát, tak tu šanci využít. Beru to všechno pozitivně. Rok jsem nehrál fotbal, na podzim jsem už něco odehrál. Budu hrát tam, kam mě trenér postaví. Dnes jsem přihrál na gól, pak jsem měl jeden dát, musím dělat všechno proto, abych hrál. Peru se o místo, doufám, že na jaře šanci dostanu,“ řekl záložník SK Sigma Milan Lalkovič.

Avšak nakonec se Sigma přece jen radovala, minutu před koncem rozhodl zápas po perfektní akci Zahradníček, který proběhl celé hřiště a perfektně zakončil. „Hrálo se tady krásně, stadion je fakt nádherný. Skvělý soupeř, pro nás výborný zápas, jsme rádi, že jsme vyhráli. Bylo to náročné, klasická příprava. Jsem rád, že jsem dal gól, už jsem to také potřeboval jako sůl, a ještě k tomu na takovém krásném stadionu,“ řekl Tomáš Zahradníček, který nastoupil na pravém kraji obrany. „Není to pro mě úplně cizí, už jsem tam párkrát hrál. Pan Jílek mě tam dává, věří mi, nevidím v tom problém. Jsem rád, že hraju,“ podotkl.

Tým SK Sigma Olomouc vyhrál Bratislavě nad Slovanem.

Foto: Petr Pelíšek

Trenér Václav Jílek byl po utkání spokojený, i když výsledku moc velkou váhu nedával, dobře viděl nedostatky ve hře svého týmu. „Byla to dobrá příprava. Hlavně z toho pohledu, že jsme si vlastně v polovině ledna mohli zahrát na skvělém přírodním hřišti, na krásném stadionu s dobrou kulisou proti výbornému soupeři. Ani bych nějakým způsobem nepovyšoval to vítězství, jako spíše tu možnost, že jsme si tak kvalitní utkání mohli zahrát,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Výsledek bych nepřeceňoval, jsem si vědom toho, že Slovan byl v prvním poločase lepší, silnější na balonu, lépe se pohyboval, i když na úplně čisté šance to bylo možná jedna jedna. Velký problém byl hlavně v kvalitně dohrávání situací, po zisku míče jsme prakticky každý druhý balon odevzdali soupeři. Takže v tom byli domácí dominantnější. Druhý poločas už byl vyrovnanější, přelévalo se to, bylo tam hodně šancí, pro diváky to mohlo být zajímavé. Ale v defenzivě jsme měli hodně mezírek, soupeř se dostávala do mnoha šancí, takže tady bude prostor pro další práci,“ poznamenal Jílek.

Další zápas hraje Sigma doma na umělce proti Ružomberoku v sobotu od 13.00.

Slovan Bratislava – SK Sigma Olomouc 2:3 (0:1)

Branky: 26. Moha, 72. Medveděv – 53. Jemelka, 59. Yunis, 89. Zahradníček. Rozhodčí: Pavlík – Somoláni, Pozor. Diváci: 2183.

Slovan Bratislava: I. poločas: Šulla – Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij – de Kamps, Ljubičič – Čavrič, Rabiu, Moha – Šporar. II. pol.: Trnovský – Medveděv, Sadiki, Laczkó, Tučevič – Nono (78. Potoma) – Savičevič, Holman – Jackuliak, Cmiljanič, Dražič. Trenér Martin Ševela.

SK Sigma Olomouc: Buchta – Zahradníček, Kotouč (55. Zima), Jemelka (65. Polom), Vepřek – Pliař (65. Zifčák), Houska (46. Lalkovič), Kalvach, Texl, Falta – Nešpor (55. Yunis). Trenér Václav Jílek.

Petr Pelíšeksport@olomouc.cz

Reklama

OK plast - Dům oken a dveří

Katalog firem » Řemeslníci » Okna, dveře, zastiňovací technika

Regionální výrobce oken a dveří. Zpracování cenových nabídek, poradenství. Vyrábíme, prodáváme a montujeme plastová okna a dveře, žaluzie, sítě proti hmyzu, parapety, rolety. Plastová...